Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás clafoutis Lila Kancsótól

Szilvás clafoutis Lila Kancsótól
Szilvás clafoutis Lila Kancsótól
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A clafoutis (ejtsd: klafuti) egy francia desszert, mely eredetileg magozatlan feketecseresznyével készül. Hiába a magnak a tészta még különlegesebb ízéhez való hozzájárulása, el tudom képzelni, hogy a vendégek mennyire "örülhetnek", amikor a desszert fogyasztása közben még magok után kell kutakodniuk. :)
Én most szilvával és mag nélkül készítettem az általam csak tejpitének hívott desszertet. :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük el a tojásokat a tejszínnel, a tejjel, a vanília aromával és az édesítőszerrel. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük ki csomómentesre.
  2. Amikor a "tésztánk" már csomómentes, adjuk hozzá a kimagozott félbe/negyedbe vágott szilvákat, és óvatosan keverjük össze.
  3. Töltsük piteformába, és előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig süssük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 150
elküldve: 5
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejpite, szilvás tejpite, gyümölcsös clafoutis

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

navid
navid Mon, 2013-07-08 16:03

Szia,

kérdések: a tejszín értelemszerűen főzőtejszín gondolom, de 12% v 20%?. Tej helyett lehet rizs- v zabtejet használni? Továbbá a liszt az sima fehér liszt vagy bármilyen lehet? Köszi és üdv.

LilaKancso
Lila Kancsó / LilaKancso Sun, 2014-02-02 15:37

szia!
valamiért nem jelezte a rendszer hogy írtál.
Ha jól emlékszem 20%-os főzőtejszínnel csináltam. Nem próbáltam még rizs- és zabtejjel, de ha esetleg Te próbáltad, megköszönöm, ha megírod a tapasztalataidat. Én a mandulatejen gondolkodtam, hogy vajon azzal milyen lehet...
Én sima liszttel csináltam, nem tudom hogy reformosítva (más liszttel) vajon milyen állaga lesz.
Bocsánat, hogy csak most válaszoltam... Talán másnak is hasznos lesz.
Üdv,
LK

202
habtejszín 2 dl
tej 1.5 dl
vaníliaaroma 1 kávéskanál
tojás 3 db
cukor 50 g
szilva 500 g
finomliszt 90 g