r
Nosalty Logó

Sárgabarackos bögrés süti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sárgabarackos bögrés süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3623 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 603 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5936.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1076 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1348 mg
  • Foszfor
    2735 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2054 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 3623 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Összekeverjük alisztet, darált magokat, nyírfacukrot, mandulareszeléket, fahéjat, szódabikarbónát.
  3. A sárgabarackra szórjuk a vaníliás nyírfacukrot, és jól összekeverjük.
  4. A száraz keverékhez adjuk a tejet, simára keverjük, majd belekeverjük a sárgabarackot is.
  5. Sütőpapírral bélelt kis tepsibe öntjük a ragacsos állagú tésztát, hőlégkeveréses módon 20 perc alatt megsütjük.
  6. Kihűlve fogyasszuk, hidegen az igazi. :)A süti tésztája kívülről kérges, belülről szinte krémes lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15x7
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20768
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Receptkategóriák

Valami egyszerű liszt és cukor nélküli finomságot szerettem volna, és ez lett belőle, a második sütésre sikerült tökéletesre fejleszteni a receptet. Szerintem nagyon finom, és nem utolsó sorban nagyon tartalmas, rostokban gazdag sütike! Ha nincs sárgabarack, ajánlom kipróbálni akár aszalt gyümölcsökkel vagy például szilvával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek