Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukorica piskóta

Kukorica piskóta
Kukorica piskóta
36 perc / előkészület: 20 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Untam már a hagyományos piskótát, és eszembe jutott nagymamám régi receptje.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
  2. Összekeverjük a száraz alapanyagokat, először a tojást és a cukrot, hozzáöntjük az olajat és tejet.
  3. Kikenjük kis olajjal a tepsit és beleöntjük a tésztamasszát.
  4. Hagyjuk sülni.
  5. A végén le is szórhatjuk porcukorral, ha úgy jobban ízlik.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 122
elküldve: 2
receptkönyvben: 189
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Henrietas

Mióta szakács: 2012.02.18.
5 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kukoricadarás piskóta, búzadarás piskóta, piskóta másképp

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elisabeth
Elisabeth Mon, 2014-02-10 09:10

Sziasztok!
Nekem is ropog a kukoricadara, ennek ilyennek kell lennie, vagy kihagyhattam vhol egy lépést?
Köszi!

zsuska
zsuska Thu, 2013-08-15 18:54

Ez engem is izgat, de a kérdésem az lenne, hogy szórhatnék bele valami kis gyümölcsöt?? Túlélné?? :))

Rozátot
Rozátot Fri, 2012-07-13 12:56

Ezt a mennyiséget mekkora tepsibe kell belerakni,hogy szép magas legyen a tészta?

Rozátot
Rozátot Fri, 2012-07-13 12:54

A kukoricadarát nem kell állni hagyni a masszában,egyből lehet sütni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2014-01-02 18:10

A kérdés jogos! Valami nem stimmel, mert "ropogós" maradt a kukoricadara ....... jó lenne tudni, h. igazából hogy kell!!

bakfitty
bakfitty Wed, 2012-05-16 13:00

A tepsi kikenése után bele kellene önteni a masszát a tepsibe és csak utána hagyjuk sülni. :-) Egyébként ki fogom próbálni, nagyon szeretem a kukoricás dolgokat! Köszi a receptet!

almamag
almamag Mon, 2012-03-19 16:53

Na, megsütöttem. Hihetetlen milyen gyönyörű lett! Nagyon egyszerű. A kukoricadarától isteni sárga, az állaga könnyű.
Én a tetejére szórtam mazsolát. Na, és az íze: mennyei! Nagyon-nagyon köszönöm a receptet.

almamag
almamag Sat, 2012-03-17 13:08

Na, ezt este megsütöm. Minden van otthon és szeretettel használom a kukoricadarát, lisztet. Köszönöm a receptet, majd beszámolok,hogy sikerült....
Üdv. Ili

897
tojás 2 db
búzadara 1 bögre
kukoricadara 1 bögre
rétesliszt 0.75 bögre
cukor 0.5 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 1.25 dl
tej 2.5 dl
citromhéj 1 kk
porcukor 1 ek