r
Nosalty Logó

Mángoldfőzelék bundás zsömlével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Mángoldfőzelék bundás zsömlével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 638 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1276 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1531 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    6750 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20381 micro
Összesen 638 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2783.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3062 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    13500 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40762 micro
Összesen 1276 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4204 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hagyjuk felengedni a mélyhűtött mángoldot/spenótot. + deci tejjel feltesszük főni, sózzuk szerecsendióval fűszerezzük.
  2. 10 perc után a vajból, lisztből fokhagymás rántást készítünk (legjobb, ha a fokhagymát áttörjük).
  3. A rántással átforraljuk a főzeléket.
  4. Merülő mixelővel alaposan elturmixoljuk.
  5. Egy kis tálkában felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejet.
  6. A zsemlét felszeleteljük.
  7. Szeletenként a tejes tojásba mártjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Vigyázzunk, ne áztassuk be a zsemleszeleteket a tojásba, mert elázik!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 89567
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Ajánló

Aki nem szereti a rántást, az egy fél zsemlét áztasson tejbe, majd kifacsarva adja a főtt mángoldhoz. A fokhagyma ne maradjon el, ekkor törjük át, úgy adjuk a főzelékhez. Tükörtojásal, főtt tojással gyors ebéd.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mángoldfőzelék bundás zsömlével
8zsuzsa8 210 recept

A kertembe szívesebben ültetek mángoldot, mint spenótot. Egész évben tudom szedni, még télen is. Kora tavasztól már hozza az új leveleit, és csak akkor magzik fel, mikor kikelt az új vetés. Sokoldalúan használható növény. Legegyszerűbb, ha úgy készítjük el, mint a spenótot. Aki nem tudja, hogy mángoldot eszik, nem tudja megkülönböztetni. Mivel nyáron rengeteg nagy levelet hoz, bőven van mit mélyhűteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek