r
Nosalty Logó

Sajttortácskák fahéjas meggyszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Sajttortácskák fahéjas meggyszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 2810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott margarint, egy teáskanál fahéjat és egy kevés szegfűszeget, majd összedolgozzuk.
  3. A masszát egyenlően szétosztjuk a papírral kibélelt muffintepsi mélyedéseiben, és jól belenyomkodjuk. Ezután kb. 15 percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  4. Egy nagy tálban a sajtkrémet, a cukrot, a vanília aromát, a lisztet és 1 tk fahéjat robotgéppel összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a két tojást és a natúr joghurtot, és ezzel is simára keverjük, majd arányosan szétosztjuk a kekszes rétegen.
  6. 20 percre betesszük a sütőbe.
  7. Kihűtjük, és betesszük egy éjszakára a hűtőbe.
  8. Másnap elkészítjük a meggyszószt: a meggyet a meggylével, a cukorral és a fahéjjal összefőzzük, majd kb. 2 ek meggylével kikeverjük a pudingport, és ezzel besűrítjük.
  9. Kivesszük az egész fahéjat a szószból, és őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Ha kihűlt, még langyosan a sajtkrémes tortácskák tetejére kanalazzuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5057
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 20.

Ajánló

A meggy helyett elkészíthetjük akár almával vagy körtével is, úgy is finom lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A meggyes sajttorta ötletét egy internetes oldalon találtam, némi alakítgatás után "muffin" formájában készítettem el:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!