r
Nosalty Logó

Sajttortácskák fahéjas meggyszósszal

vikki
Sajttortácskák fahéjas meggyszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

704
Kalória
12.5g
Fehérje
87.2g
Szénhidrát
33.1g
Zsír
87.8g
Víz
94.1g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
49.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    348.8 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 2810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott margarint, egy teáskanál fahéjat és egy kevés szegfűszeget, majd összedolgozzuk.
  3. A masszát egyenlően szétosztjuk a papírral kibélelt muffintepsi mélyedéseiben, és jól belenyomkodjuk. Ezután kb. 15 percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  4. Egy nagy tálban a sajtkrémet, a cukrot, a vanília aromát, a lisztet és 1 tk fahéjat robotgéppel összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a két tojást és a natúr joghurtot, és ezzel is simára keverjük, majd arányosan szétosztjuk a kekszes rétegen.
  6. 20 percre betesszük a sütőbe.
  7. Kihűtjük, és betesszük egy éjszakára a hűtőbe.
  8. Másnap elkészítjük a meggyszószt: a meggyet a meggylével, a cukorral és a fahéjjal összefőzzük, majd kb. 2 ek meggylével kikeverjük a pudingport, és ezzel besűrítjük.
  9. Kivesszük az egész fahéjat a szószból, és őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Ha kihűlt, még langyosan a sajtkrémes tortácskák tetejére kanalazzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A meggyes sajttorta ötletét egy internetes oldalon találtam, némi alakítgatás után "muffin" formájában készítettem el:).

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek