Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Créme Brulée tortácska

Créme Brulée tortácska
Créme Brulée tortácska
70 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi süteményeskönyvben évek óta szemeztem ezzel a recepttel. A megvalósításhoz sárkányt kellett vennem, és bizony megérte :).

hozzávalók / 12 adag

A mandulás kosárkához

A tortácskákhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a mandulás tésztakosárkákat, és hagyjuk őket kihűlni.
  2. Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral.
  3. Adjuk hozzá a tejszínt a tojáskeverékhez.
  4. Gőz fölött, lassan kevergetve főzzük addig, míg kissé besűrűsödik. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  5. Töltsük a krémet a tésztakosárkákba, és tegyük hűtőszekrénybe egy-két órára.
  6. Szórjuk meg a tetejüket barna cukorral, és sárkánnyal olvasszunk rá vékony, egyenletes karamellréteget.
  7. Hagyjuk ismét hűlni legalább 4 órát, mielőtt elfogyasztjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 146
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glowaholic

Mióta szakács: 2010.03.04.
14 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

créme brulée kosárka, édes krémes tortácskák karamellizált tetővel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viki85
Viki85 Tue, 2011-02-22 19:42

Kedves Glowaholic!

Elárulod, mi az a sárkány pontosan, amivel ráolvasztottad a barna cukrot? :)

587
finomliszt 500 g
4 csipet
vaj 300 g
porcukor 190 g
mandula 60 g
tojás 2 db
tojássárgája 4 db
cukor 50 g
habtejszín 4 dl
barna cukor 12 teáskanál