r
Nosalty Logó

Sajttetős töltött karalábé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Krityó
Sajttetős töltött karalábé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3100 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    200.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6523.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2587 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    2307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1152 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 3100 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    818 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a szalonnát apró kockára vágjuk. Kevés olajon elkezdjük pirítani a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, beletesszük a tört fokhagymát, majd hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, és együtt pároljuk.
  2. Amikor a zöldség megpuhult (és nagyjából a leve is elpárolódott), hozzáadjuk a paradicsompürét, és egyet rottyantunk rajta.
  3. Amíg a darált hús párolódik, megpucoljuk a karalábét, és kivájjuk a közepét, kb. fél centis széleket hagyva (a közepe tökéletes karalábé-krémlevesnek, nem eldobni!)
  4. Egy hőálló tálat vagy tepsit kiolajazunk (akkorát, amibe belefér a 6 karalábé), a karalábékat megtöltjük a raguval, beletesszük a sütőalkalmatosságba, egy nagyon kevés (de tényleg kevés, kb. fél dl) vizet aláöntünk, és fóliával letakarva, előmelegített sütőben kb. 30 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát - és ha a karalábé megpuhult - reszelt sajttal megszórva, még addig sütjük, amíg a sajt egy kicsit ráolvad, és rápirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 31340
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Ajánló

Köret nélkül könnyű vacsora is lehet.... max egy kis friss zöldség jól passzol hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajttetős töltött karalábé
Krityó 31 recept

Szemtelenül olcsó volt a karalábé, ezért vettem párat. Mindig is izgatta a fantáziámat, hogy milyen lehet töltve. Hát meg kell állapítsam, hogy finom. :) A közepe sem veszett kárba, mert abból fincsi karalábé krémlevest csináltam (recept hamarosan), így egy zöldségből 2 fogást rittyentettem... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek