r
Nosalty Logó

Sajttal-sonkával töltött karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Sajttal-sonkával töltött karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1289 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5152 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2075.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1289 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.1 g

Zsír

  • Összesen
    369.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8302 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1564 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    3951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    559 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 5152 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst úgy szeleteljük fel, hogy két szelet legyen egyben /nyitott szelet/, ezután kissé kiverjük, sózzuk, majd hideg tejjel leöntjük, hogy ellepje, lefedjük, és másnapig hidegre tesszük.
  2. A lecsepegtetett és megtörölt húst beborítjuk sonkával, majd erre egy darab sajtot teszünk, és úgy csomagoljuk bele, hogy ne látszódjék ki sehol, ekkor a húst egybeborítjuk, és a nyitott részeket hústűvel összetűzzük. /fogvájó is jó/
  3. Bundázzuk be, lisztbe forgatjuk, tojásba mártjuk és végül zsemlemorzsába.
  4. Ezután meleg, de nem túl forró olajba rakjuk, az első oldalának a sütésénél lefedjük a serpenyőt, majd kitakarva készre sütjük. A felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
  5. Sült krumplival és salátával tálaljuk.
  6. Tipp: érdemes előző napon tejbe áztatni a húst, mert sokkal finomabb lesz, nem szárad ki. A sonkával azért kell kellően beburkolni a sajtot, hogy ne folyjon ki a sütés alatt.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 84175
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajttal-sonkával töltött karaj
Katharosz 487 recept

Ez egy igazi retro kaja, amit néha érdemes beiktatni a menübe.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek