r
Nosalty Logó

Sült hal kaffir lime-os sörtésztában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sajtospiritos
Sült hal kaffir lime-os sörtésztában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Sörtészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 570 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Sörtészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 1136 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Sörtészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 142 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 570 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1136 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Sörtészta elkészítése

Hal sütése

Elkészítés

Sörtészta elkészítése

  1. Először elkészítjük a sörtésztát. Ehhez egy tálban verjük fel a tojást.
  2. Tegyük bele a lisztet, sütőport, felaprított lime leveleket és a sört.
  3. Tegyünk bele sót, és keverjük alaposan össze. Akkor jó a tészta, ha a palacsinta tésztánál egy kicsit sűrűbb és levegősebb állagot kapunk. Így tegyünk hozzá, ha szükséges, még lisztet vagy sört.
  4. Most jön az izgalmasabb rész, ezért töltsünk magunknak egy pohárral a sörből. Azt nyilván nem írtam, hogy csak olyan sört használjunk, amit szívesen megiszunk.

Hal sütése

  1. A halfiléket pár órával korábban vegyük elő a fagyasztóból, és lassan olvasszuk ki, de ha sikerül frissen vásárolnunk, használjunk friss halat.
  2. A halszeleteket vágjuk ketté, mert így könnyebben meg tudjuk majd sütni, és a tészta is jobban megtapad. Szintén fontos, hogy a halakat először egy papírtörlővel vagy egy tiszta konyharuhával finoman töröljük szárazra.
  3. Egy serpenyőbe tegyünk kevés, két-három evőkanál olajat. Azt javaslom, ne bő olajban süssük. Egyrészt túl olajos lesz a hal, másrészt megöli a citrusos ízt.
  4. A halat megsózzuk, megforgatjuk a lisztben, és ezután a folyékony tésztában. Beletesszük a forró serpenyőbe (egyszerre több szeletet is süthetünk), és mind a két oldalát 2-3 percig sütjük.
  5. A kész halakat egy papírszalvétára tesszük, hogy a maradék olajat is felitathassuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1603
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 25.

Ajánló

Talán örök probléma a kevés olaj felhasználása esetén, hogy a tészta azon fele, ami épp nem sül, elkezd lefolyni a halról. Ezért meg lehet azt is próbálni, hogy miután beleteszed a halszeleteket az olajba, lefeded pár percre a serpenyőt. Ekkor a forró gőzben a halak még nyers oldalán is szilárdabbá válik a bunda, és így nem folyik szét a serpenyőben. Csak egy rövid ideig lehet letakarni, mert a halból távozó víz ellágyíthatja a tésztát, és akkor nem lesz ropogós. A fedő levételével meg lehet fordítani a halat, és szintén sütni egy-két percig. Ekkor már nem is kell újra letakarni. Úgy gondolom, hogy egy kis odafigyeléssel rengeteg olajtól szabadíthatjuk meg magunkat és a tiszta konyhánkat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült hal kaffir lime-os sörtésztában
Sajtospiritos 57 recept

A kaffir lime levél különlegesen citrusos ízt ad az ételeknek, ezért régóta rendszeres látogató a konyhámban. Mivel többnyire lefagyasztva, nagyobb kiszerelésben kapható, ezért bátran használom.

Hozzávalók

Sörtészta elkészítése

Hal sütése

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...