Nosalty Logó

Sajtos-zöldséges rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az ördög szakácsnője
Ezen a képen: Sajtos-zöldséges rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 559 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3347 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    889 micro
  • β-karotin
    2364 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 559 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    151.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7487 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    2279 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    2461 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1585.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2342 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1534 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    5332 micro
  • β-karotin
    14183 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    9395 micro
Összesen 3347 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    385 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szokásos módon kifőzzük a tésztát.
  2. A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk. Karikára vágjuk a padlizsánt,cukkinit, hagymát, répát, a többit kockára.
  3. Folyamatos keverés mellett kevés olívaolajon kb. 6-8 percig pároljuk a hagymát, padlizsánt, cukkinit és répát, kb. 1 dl víz hozzáadásával.
  4. Amint ezek megpuhultak, hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát is.
  5. Most következik a fűszerezés: 2 tk oregano, 2 tk bazsalikom, só, bors ízlés szerint. Jól elkeverjük, majd 5 percig fedő alatt pároljuk, vigyázzunk, le ne égjen!
  6. A leszűrt tésztát a főzőlábasban összekeverjük a zöldségekkel, és a fele sajtot belereszeljük, majd elkeverjük.
  7. Az egészet jénai sütőtálba tesszük, és jó vastagon sajtot reszelünk rá.
  8. Betesszük a sütőbe, és grill lángon 8-12 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 289
  • Össznézettség: 142074
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az ördög szakácsnője 36 recept

A kedvenc grillezett zöldségreceptemet akartam elkészíteni, de gombát nem találtam itthon, és valamiért tésztára vágytam. Meg így kombinálva laktatóbb is. Így született meg ez a finom vacsora, és megint sikert arattam vele. Igaz, a férfinépek hiányolták belőle a húst, de néha ilyen is kell! :)

Hozzászólások

Ági78

:) A zöldséges tészta az egyik legjobb nyári étel! Nagyon klassz a fotó is! Biztos finom volt! Üdv: Ági

Az ördög szakácsnője

Köszi :) Én csak most fedeztem fel, de ezentúl biztosan sokszor lesz majd az asztalon, mert tényleg finom volt. Fotózni pedig nagyon szeretek :) Üdv. Bogi

Fahéj

Látszik rajta, hogy nagyon finom lehet! A cukkinit és a padlizsánt meghámozod hozzá? Üdv: Fahéj

Az ördög szakácsnője

Tényleg finom, és nekem a hús sem hiányzik bel?le, ahogy sokan mondták :) Nem hámozom meg egyiket sem. És nem csak ebbe az ételbe nem, hanem szinte sose. Talán az uborkasaláta az egyetlen, amihez meghámozom az ubit. Egyébként héjastól megy mindig minden :)

Fahéj

Köszi a választ. Én még az uborkasalátába se hámozom mindig meg. Viszont padlizsánt keveset használok, és abban nem voltam biztos. Üdv: Fahéj

Éva-Anyóca

Nagyon guszta finomság.:-)) Van cukkinim, jöhet.:-))

Az ördög szakácsnője

Egyszer legalább ki kell próbálnod, ha van cukkinid :) Jó étvágyat hozzá, remélem ízleni fog!

Éva-Anyóca

Kedves Devil.girl! Nem csak egyszer szeretném, mert a recept és az elkészítési mód alapján, hús hiány ide vagy oda, nyáron ez finomságos ebéd lesz idén is, jöv? nyáron is..-)) Végtére is minden van a kertben, paradicsom, zöldpaprika, igaz a padlizsánom még kicsi, na de 6-8 db van rajta, paradicsom nagyságú, és ha egyszer ezek beindulnak, olyan mint a cukkini és a patiszon,...öntik a finomságokat.:-)) Szerencsére friss, kerti : az oregánó, kakukkf?, bazsalikom, van pórém, fokhagymám, és a legjobbak közt minderre : ez a receptem is most már megvan T?led.:-D Ha a héten, még nem saját padlizsánból is,- de szeretném elkészíteni, remélem, vissza fog térni a napsütés, már jó ideje hiányolom a nyárból, a kedvünk is más ( lenne ).:-)) Nagyon szép vasárnap délutánt és szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Az ördög szakácsnője

Szerencsés vagy, hogy minden megterem hozzá a kertedben. :) Remélem, ízleni is fog ha már így rákészültél. Neked is szép hetet és jó f?z?cskézést. :)

Éva-Anyóca

Kedves Devil.girl! Muszáj az ilyenek finomságokat a kertben ültetni, és gondozni, hisz nyáron ez a legfontosabb zöldség beviteli forrásunk.:-)) Igaz, nem most kezdtem el f?zni, de a padlizsán némelykor fura dolgokat alkot itt nekem, azaz kesernyés, holott sokaknál még a TVPaprika f?z?s m?soraiban is látom, hogy frissen mosás után, vígan felkockázzák és bele az ételbe rakott mód, vagy grill és egyéb....itt se kell vele semmi csodát alkotni, sós vízbe áztatgatni , meghámozni és ilyenek? Mert már kaptam ilyen tanácsot is..:-) Csak azért, hogy ne legyen keser?..:-)) Kicsinek egyiket se szoktam pucolni, magozni, se cukkinit se padlizsánt, de egyszer nem volt padlizsánom, vettem, na az tényleg keser? volt, ..:-(( Ezért kérdem. A válaszodat megvárom, a hétvégéig még úgyis n?ni kell a padlizsánomnak..-)) Szép estét! Éva-Anyóca

Oli(E)va

Szia, kedves Eva-Anyoca, ne haragudj, hogy belekontarkodok a beszelgetesetekbe, de a padlizsannal, hogy mit kell csinalni, hogy ne legyen keseru, nagy "expert" vagyok..::)) Barmiben, amiben van padlizsan, a fozest a padlizsannal kezdjuk, felszeletelni, egy nagy talcara egymas melle tenni, jol megsozni a szeleteket, maj "ottfelejteni". Ot perc mulva latni fogod, hogy a padlizsan sotetbarna konnyeket hullat...:) Na, jon ki a keserusege. Fel ora mulva mar jo is, van aki igy lemossa, en csak torlopapirral szoktam leitatni, mehet az etelbe, sose lesz keseru... Tudod, nalunk fo alapanyag nyaron a padlizsan. Udvozollek, Eva

Éva-Anyóca

Kedves evaneo! Nagyon kedves T?led, hogy szóltál, és ez nem belekontárkodás, örülök a segítségednek! :-)) Akkor ezek után így teszek, köszönöm a segít? tanácsot.:-D Szép estét, és holnapra vihar mentes, és nem túl h?vös napot kívánok! Elvégre még nyár lenne! :-) Éva-Anyóca

Az ördög szakácsnője

Ezt a keser?dolgot én sem tudtam:) bár még sosem jártam így, úgy látszik sikerült kif?znöm bel?le a keser?séget. Amúgy tényleg sose szoktam meghámozni emiautt se semmit. Remélem szép nagyra n? a padlizsánod és finom lesz.

Éva-Anyóca

Kedves Devil.girl! Én is remélem, hogy szépek lesznek, a cukkinik, patiszonok és a többi már szép..:-)) , - bár a növéséhez azért egy kis napfény nem ártana, azt hitte az egyhetes jó meleg, majd a három hetes afrikai h?ség után a Nyár, hogy most már vége, és nem kérünk bel?le?!?! Nem tudom, de azért két hete már biztos van, hogy szépen leállt a napsütés, a meleg, a nyár, pedig még b?ven szükség lenne rá, és nem csak a növényeknek, hanem a vakáción lév? gyerekeimnek ( mások gyerekeinek ) is.:-))) Szép estét, és ha elkészültem e finomsággal, jelentkezem! :-)) Éva-Anyóca

blackred

Elkészítettem ma ebédre. Isteni finom, könny?, friss tészta. Elmentve a kedvencekbe.

Az ördög szakácsnője

Köszönöm szépen. Örülök, hogy ízlett. Tényleg könny?, mondjuk pont ezért sokat lehet bel?le enni :P

Oli(E)va

Gyonyoruseges...:) hetfoi ebedre elmentettem, mondtam en, hogy te nagyon ugyes vagy. Udv, Eva

Az ördög szakácsnője

Köszi szépen :) teljesen spontán ötlet volt, ilyenkor születnek a legjobb dolgok:)

Fahéj

Ma ezt ebédeltük. Nagyon-nagyon finom volt, még úgy is, hogy kifelejtettem bel?le a répát. :)) Tényleg b?séges adag lett, nagy sikere volt. Máskor is elkészítem, gyorsan meg is van, és nem fogom kifelejteni bel?le a répát. :) Köszi a receptet! Fahéj

kcsgdvntrt

Cukkini nélkül csináltam, és a maradék tejfölöm is ráraktam a tetejére, hogy ne kelljen kidobni. Szerencsére nem rontottam el vele. Finom lett nagyon! :) Köszi a receptet! :)

Az ördög szakácsnője

Nálunk nagyon megy a cukkini, de biztos anélkül is finom. Hmm, tejfölös tet?vel én is ki fogom azt hiszem próbálni ;) örülök , hogy ízlett :)

Éva-Anyóca

Kedves Devil.girl! Kissé késve, de jelentkezem, a padlizsánt megsirattattam, ne legyen kesernyés :) - és úgy készült ez az étel többször, mert vissza jött a nyári meleg ,a panaszaim után, és készült ez a finom étel, többször. :) Szép hétvégét, jó kedvet sütéshez-f?zéshez, receptek felrakásához! :) Éva-Anyóca

Disi

Nem tudom hányszor csináltam már meg ezt a receptet. Egyszer?en nem tudok vele betelni :) Én teszek hozzá egy kis tejszínt is, jobban szeretem a tészták ha "lucskos" egy kicsit. Isteni!

enyediandrea

Elkészítettem, nagy sikere volt, mindenki dicsérte. Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek