Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos virsli becsomagolva

Sajtos virsli becsomagolva
Sajtos virsli becsomagolva
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

TIPP: Még ízletesebbé tehetjük, ha a sajtos virsli alá a tésztára teszünk egy csík ketchupot vagy mustárt.

hozzávalók / 6 adag

Tészta (10 db kiflihez)

Töltelék

  • 50 dkg virsli (nem tudom a pontos súlyt, 10 db kell hozzá)
  • 30 dkg sajt (szintén 10 szelet kell, amivel betekerjük a virslit, ezért a súly itt is csak sacc/kb...)

Tetejére

ajánlat

Ha nem írtam volna elég érthetően a hajtogatást, a blogomban fotókkal illusztráltam a receptet...:)

www.bettyhobbykonyha.blogspot.hu sajtos virsli becsomagolva receptnél.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd letakarva pihentetjük kb. 30-45 percig, ill. amíg kb. a duplájára kel.
  2. Ha megkelt a tészta, 10 egyenlő részre vágjuk, és kis gombócokat formázunk belőlük.(Ha nagyobb/hosszabb a virsli, akkor 8db-ot formázzunk!)
  3. Majd ezeket egyenként kinyújtjuk vékony kör alakúra, egy picit nagyobbra, mint amekkora a virsli.
  4. A "körtészta" mindkét oldalán 5 db vágást ejtünk kb.3-4 cm mélyen a kör közepe felé úgy, hogy a közepe, ahol a virsli lesz egyben maradjon.
  5. Körbetekerjük a virslit a sajttal, és a tészta közepére fektetjük.
  6. A bevágott tésztadarabokat váltakozva egyik, majd a másik oldalról egymás után a sajtos virslire hajtogatjuk.
  7. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kifliket, és ismét pihenni hagyjuk kb. 30 percet.
  8. Ezután egy felvert tojással lekenjük őket, és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.
  9. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 41 730
elküldve: 49
receptkönyvben: 1 063
elkészítve: 60/70
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettymami

Mióta szakács: 2013.07.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

virslis kifli, virslivel töltött kelt tészta, sajtos virslis rúd

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lucám
Lucám Mon, 2014-10-20 13:20

Szia Betty! Ma elkészítettem. Szénhidrátcsökkentett liszttel és zsírszegény joghurtos vajjal. A liszt miatt még kellett bele 2ek író. Csodafinom, pihe-puha kiflik lettek, a gyerekek is imádták. Köszönöm a receptet, Ölellek: Dóri

nikolka76
nikolka76 Tue, 2014-02-25 15:14

Szia!Ma megsütöttem:)Szuper jó!!! Isteni puha,én bevágtam a virsliket és beledugtam a sajtot a nyílásba.Dupla adagot készítettem mert nálunk nagy a család:)és az étvágyukkal sincs baj.A másik adagba barbecue-s zöldségragut tettem isteni lett azzal is:)
Köszönöm a receptet!
Üdv Niki

Bettymami
Bettymami / Bettymami Tue, 2014-02-25 17:57

Szia nikolka76!
Nagyon szívesen. Örülök, hogy nálatok is bevált.
Igen, a töltelék szinte a végtelenségig variálható... :)))
Üdv. Betty

Anita14
Anita14 Tue, 2013-12-31 10:40

Szia! Nem találom a blogodat, elárulnád a címét, kérlek! Szívesen szétnéznék ott is, mivel az itteni receptjeid nagyon tetszenek!
Kellemes ünnepet! Anita

Anita14
Anita14 Tue, 2014-01-07 20:53

Köszönöm! Megsütöttem Szilveszterre ezt a virslis rácsosat, nagyon finom lett!

Bettymami
Bettymami / Bettymami Tue, 2014-01-07 21:35

Nagyon szívesen! Örülök, hogy nálatok is sikeres volt.
További jó sütögetést!
Üdv. Betty

zsuzsa 1
zsuzsa 1 Fri, 2013-12-27 21:14

Én csak a virsli alá tettem hosszába egy csík sajtot ,de így is nagyon jó lett . Finom kaja ,utána egy jó forró glögg .Nyerő. Köszönöm

Sophy777
Sophy777 Thu, 2013-12-12 14:12

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy a virsliket elő kell-e főzni?
Holnap elkészíteném a családnak! :-)

Bettymami
Bettymami / Bettymami Thu, 2013-12-12 18:32

Szia Sophy777!
Én nem főztem elő, csak simán beleraktam. Írd majd meg hogy sikerült!
Jó sütögetést!
Üdv. Betty

mara001
Mara1994 / mara001 Sun, 2013-12-01 11:08

Szia!

Nagyon guszta :) Kérdésem, hogy instant élesztővel is meg lehet csinálni? Mer itt kint Aberdeenben nem találok olyan friss, kockaélesztőt, mint otthon.... Csak szárított van.

Bettymami
Bettymami / Bettymami Sun, 2013-12-01 18:22

Szia mara001!
Meg nem probaltam, de velemenyem szerint keszithetö azzal is....miert is ne lehetne, elvegre az is elesztö...:) Ha megcsinalnad ugy, ird majd hogy sikerült!
üdv. Betty

Bettymami
Bettymami / Bettymami Tue, 2013-09-24 15:19

Köszönöm Piroska!:) En is körbeneztem Nalad, gyönyörü finomsagokat keszítesz!!
Üdv. Betty

Control
Control Tue, 2013-09-24 11:12

Csatlakozom, nagyon gyönyörűek :)
A blogod is nagyon szép, érdemes elmélyedni benne, ha valaki nem éhes :))

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-09-24 11:40

Betty, most jottem vissza a blogodrol; minden reci jo es szep, de nekem persze a kenyerek tetszenek a legjobban :))) Tovabbi minden jot, T:)

Bettymami
Bettymami / Bettymami Tue, 2013-09-24 12:07

Köszi Torma!:) Halkan megsúgom, hogy azt készítem én is legszívesebben ill. minden ami kelt tészta...:)))
Üdv. Betty

954
finomliszt 60 dkg
tej 2.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 ek
vaj 10 dkg
1 ek
tojás 1 db
virsli 50 dkg
sajt 30 dkg
tojás 1 db
szezámmag 2 ek