r
Nosalty Logó

Sajtos virsli becsomagolva

Bettymami
Sajtos virsli becsomagolva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta (10 db kiflihez)

Töltelék

  • 50 dkg virsli (nem tudom a pontos súlyt, 10 db kell hozzá)
  • 30 dkg sajt (szintén 10 szelet kell, amivel betekerjük a virslit, ezért a súly itt is csak sacc/kb...)

Tetejére

954
Kalória
37.1g
Fehérje
81.6g
Szénhidrát
51.9g
Zsír
102.5g
Víz
212.3g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta (10 db kiflihez)

Töltelék

Tetejére

Összesen 954 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta (10 db kiflihez)

Töltelék

Tetejére

Összesen 5725 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta (10 db kiflihez)

Töltelék

Tetejére

Összesen 298 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2989 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 954 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.5 g

Zsír

  • Összesen
    311.6 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17933.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    3882 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2971 mg
  • Nátrium
    10240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    489.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    614.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 5725 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

Tészta (10 db kiflihez)

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd letakarva pihentetjük kb. 30-45 percig, ill. amíg kb. a duplájára kel.
  2. Ha megkelt a tészta,10 egyenlő részre vágjuk, és kis gombócokat formázunk belőlük.(Ha nagyobb/hosszabb a virsli, akkor 8db-ot formázzunk!)
  3. Majd ezeket egyenként kinyújtjuk vékony kör alakúra, egy picit nagyobbra, mintamekkora a virsli.
  4. A "körtészta" mindkét oldalán 5 db vágást ejtünkkb.3-4 cm mélyena kör közepe felé úgy, hogy a közepe, ahol a virsli lesz egyben maradjon.
  5. Körbetekerjüka virslit a sajttal, és a tészta közepére fektetjük.
  6. A bevágott tésztadarabokatváltakozva egyik, majd a másik oldalról egymás után a sajtos virslire hajtogatjuk.
  7. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kifliket, és ismét pihenni hagyjuk kb. 30 percet.
  8. Ezután egy felvert tojással lekenjük őket, és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.
  9. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

TIPP: Még ízletesebbé tehetjük, ha a sajtos virsli alá a tésztára teszünk egy csík ketchupot vagy mustárt.

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...