Sajtos töltött kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g só0 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
13g víz0 kcal
-
25g napraforgó olaj221 kcal
-
75g joghurt46 kcal
A töltelékhez
-
125g sajt440 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
1226
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
22g só0 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g víz0 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
300g joghurt183 kcal
A töltelékhez
-
500g sajt1760 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
4898
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
29g finomliszt106 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
5.8g napraforgó olaj51 kcal
-
17.4g joghurt11 kcal
A töltelékhez
-
29g sajt102 kcal
-
5.2g petrezselyem2 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
284
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4774.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 970 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 751 mg
-
Nátrium 2887 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 195.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 547 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 374 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1177 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1395 micro
Összesen
1226
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 199.2 g
Zsír
-
Összesen 266.3 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1014 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19098.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 282 mg
-
Kálcium 3881 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 3003 mg
-
Nátrium 11547 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 422 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 780.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2190 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 1496 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 737 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 1801 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4709 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5582 micro
Összesen
4898
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 671 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
2 ek só
-
40 g friss élesztő
-
1 ek cukor
-
50 ml víz
-
100 ml napraforgó olaj
-
300 ml joghurt
A töltelékhez
-
2 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet átszitáljuk, egy kicsit félreteszünk a tészta kidolgozásához. Belekeverjük a sót, lyukat csinálunk a közepébe, melybe beleöntjük a vízzel és cukorral elkevert élesztőt.
- Az élesztőt egy kis liszttel befedjük, és kb. 10 percig hagyjuk felfutni.
- Robotgéppel 7-8 perc alatt sima, közepesen lágy tésztát keverünk az olajjal és a joghurttal együtt, melyeket fokozatosan adunk a liszthez.
- A tésztát lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásokat összekeverjük az ételízesítővel, hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet, és könnyedén elkeverjük.
- A megkelt tésztát egyhén lisztezett deszkára tesszük, 8 részre osztjuk, melyeket egyenként ovális alakúra, 1/2 cm vastagra sodrunk.
- A kifliket tepsibe tesszük, megkenjük töltelékkel (a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva).
- Addig sütjük, míg a tészta aranybarna színt nem kap. Melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5362
- Feltöltés dátuma: 2010. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Maria.
190 recept
Egy szlovák weboldalon olvastam. Aki szereti a sajtot, annak biztos ízleni fog.