Bárány kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
63g tej35 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2g víz0 kcal
A töltelékhez ízlés szerint
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
10 kcal
Összesen
913
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
250g tej140 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g víz0 kcal
A töltelékhez ízlés szerint
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
3646
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
34.7g finomliszt126 kcal
-
2.1g élesztő2 kcal
-
17.4g tej10 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
0.6g víz0 kcal
A töltelékhez ízlés szerint
-
6.9g lekvár/ dzsem19 kcal
-
17.4g tehéntúró26 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
253
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1437.2 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 102 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
913
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.1 g
Zsír
-
Összesen 96.5 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 923 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5748.7 g
-
Cink 659 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1503 mg
-
Nátrium 1936 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 556 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 408 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 718 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 484 micro
-
Kolin: 696 mg
-
Retinol - A vitamin: 706 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1016 micro
Összesen
3646
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.2 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez ízlés szerint
-
100 g lekvár/ dzsem
-
250 g tehéntúró
-
1 db tojássárgája
-
fahéj ízlés szerint
-
1 ek citromlé
-
2 teáskanál cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet beleöntjük egy tálba, a közepébe csinálunk egy mélyedést, és abba belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet és elkeverjük, hogy az élesztő feloldódjon a tejben, közben keverjünk hozzá egy kis lisztet. A tejes rész tetejére szórjunk egy kis lisztet, meleg helyen kb. 15 perc után repedések lesznek rajta. (Az élesztő és a tej lehetőleg legyen szobahőmérsékletű, mert nehezebben tudjuk felfuttatni, és több lesz, mint negyed óra.)
- A vajat, a cukrot és a tojásokat jól össze kell keverni, az alaptésztához adjuk. Falapáttal belekeverjük és rövid ideig verni kell, amíg a összevegyülnek, és a tészta már kissé meglazuljon.
- Ezután kézzel simára és szárazra kell dagasztani, cipóvá formálva mehet vissza a tálba. A tésztát nagyon finoman meghintjük liszttel, majd konyharuhával letakarva a hőmérséklettől függően 15-30 percig kelesztjük, amíg legalább kétszeresére nem dagad. Még lyukacsosabb lesz, ha még egyszer átdagasztjuk, és a tálba letakarva ismét 15-30 percig kelesztjük.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük és kikenjük, vagy sütőpapír (én ezt szoktam, mert a túró nem okoz annyi problémát).
- A tésztát lisztezett munkalapon 18-19 darabra osztjuk és gömböket formázunk belőle. Egyesével kilapítjuk kézzel úgy, hogy finoman húzogatjuk minden oldalát, belerakjuk a tölteléket, majd összezárjuk. A legegyszerűbb úgy összezárni, hogy összecsippentjük az oldalait. Rakjuk össze a birkát, majd kenjük meg a tojássárgájával összekevert vízzel. Ezután kb. 10 perc kelesztés, és középső sínen megsütjük (sütőfüggő, a régi sütőnk 6 perc alatt megsütötte : ).
- Sütésnél csak forró sütőbe tegyük be, mert nem sül meg rendesen a közepe, ha eztán se sül meg a belseje (szúrópróba), és a teteje nagyon barnul, dobjunk rá alufóliát, hogy nem égjen el a teteje és süssük 150 fokon.(Én ebből az alapreceptből szoktam fonott kalácsot is csinálni.)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9352
- Feltöltés dátuma: 2012. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17514 recept
Teljesen és 100% ban plágium recept, a húgom szokta csinálni ünnepekkor :) (karácsonykor karácsonyfa, húsvétkor bari vagy nyuszi) Minden érdem őt illeti meg, én csak loptam :)