r
Nosalty Logó

Kakaós kalács katica konyhájából

katica32
Kakaós kalács katica konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Lekenéshez

668
Kalória
12.1g
Fehérje
92.8g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
24.4g
Víz
105.4g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
27.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenéshez

Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenéshez

Összesen 8014 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenéshez

Összesen 339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.7 g

Zsír

  • Összesen
    326.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6857.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    1787 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2968 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1113.3 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    1120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2752 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1918 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 8014 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint kivesszük a hűtőből, és meleg helyre tesszük, hogy puha legyen, mire kell. A tejet felmelegítjük, 1 evőkanál cukrot teszünk bele, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Amikor az élesztő már kellően felfutott, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral és az étolajjal, valamint a tej többi részével (amit szintén kicsit felmelegítünk) és a sóval. A kelt tésztánál semmi ne legyen hideg, az nem tesz jót a tésztának. (Én mindig finomlisztet használok, ugyanis ez a kalács a rétesliszttől már másnapra száraz és morzsálódó lesz, de a finomliszttel nagyon finom és puha marad.)
  3. Kidagasztjuk (de én bevallom őszintén nem szoktam kézzel kidolgozni, van egy konyhai robotgépem, annak egy dagasztófeje, és azzal összekeverem a hozzávalókat, és addig keverem a géppel, amíg nem kezd elválni a tál szélétől a tészta). Ezután letakarjuk az edényt egy konyharuhával, meleg helyre tesszük, és kb. 30-40 perc múlva gyönyörűen megkel a tészta.
  4. Mialatt kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.
  5. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, mindegyiket egyenként ki kell majd nyújtani. Kb. tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt, megkenjük a krém egy részével. Kb. 1 evőkanálnyi és egy kicsi jut mindegyikbe. Ezt feltekerjük, félretesszük. Kinyújtjuk a következőt. Ha két tekercs készen van, akkor a végüket összefogjuk, és összefonjuk őket. Belefektetjük a tepsibe. (Én egy nagy sütőlapot használok.) Így teszünk az összes többi tekerccsel is.
  6. A lekenés után bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, és amíg felmelegszik, addig letakarva pihentetjük a kalácsot. Majd betoljuk a sütőbe, és 30 perc alatt készre sütjük. Jó barna lesz a teteje, nem kell megijedni, hogy megég. A tekercsekből kifolyt kakaó rá fog ragadni a kalácsra, mire kihűl. Az is naggggyon finom!:)

Töltelék

  1. A margarint, ami szobahőmérsékletűre puhult, habosra keverjük a kakaóval és a porcukorral.

Lekenéshez

  1. Ha a sütőlapunkon van az összes tekercs, akkor lekenjük 1 felvert tojással őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Olyan kalácsot kerestem, ami nagyon finom, biztosan ízlik a gyerekeimnek, és sok van 1 adagból. Így találtam rá erre a receptre néhány éve, és azóta imádjuk ezt a kalácsot. Ajánlom mindenkinek! Nagyon egyszerű elkészíteni, látványos kalács, és ami a legfontosabb, isteni finom.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek