r
Nosalty Logó

Sajtos stangli 3. - provence-i

Glaser
Sajtos stangli 3. - provence-i
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

457
Kalória
12.2g
Fehérje
46.4g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
24.3g
Víz
137.6g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2747 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1642.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    146.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9856.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    7620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    278.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    145.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 2747 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, amit a tejjel és kevés liszttel elkavarunk. Lefedve 15 percig kelesztjük.
  2. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük az 1 tk sót.
  3. A vajat elkeverjük a kovásszal és a liszttel. Sima tésztává gyúrjuk. Majd 30 percig kelesztjük.
  4. A tésztát lisztezett munkalapon 4 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
  5. A tojás sárgákat elkeverjük 2 ek vízzel.
  6. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük az elkevert tojás sárga egy részével. A reszelt sajtot rászórjuk a tészta megkent felére, majd a másik felét ráhajtjuk és ismét 4 mm vastagságúra kinyújtjuk.
  7. A tésztát 2 ½ cm széles csíkokra vágjuk és két végüktől fogva spirállá csavarjuk
  8. A stanglikat megkenjük a maradék tojás sárgával, és megszórjuk a fűszerekkel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  9. 220 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső mód) 15-20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom ropogtatni való. Eredetileg köménnyel akartam megszórni a stanglikat, de az utolsó percben vettem észre, hogy nincs köményem otthon, és így a provence-i fűszerkeverék vette át a kömény szerepét. Ebből a mennyiségből 16 stanglit sütöttem.

További receptek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek