Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos parti falatok

Sajtos parti falatok
Sajtos parti falatok
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sajtos finomságot azoknak is ajánlom elkészíteni, akik nem tudnak nagyon főzni. Nem lehet elrontani, és le lehet nyűgözni vele a társaságot. Remek vendégváró, vagy ha partira megyünk, betöltheti a „valamit viszek” szerepet, és garantált a siker.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük (kb. másfél óra). A lilahagymákat megpucoljuk, félbe vágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk, a bacont és a tarját kockára vágjuk (bab méretűre). A sajtot lereszeljük.
  2. 4 ek olajon a hagymát odarakjuk pirulni, ha félig jó, mehetnek bele a felvágottak, és szép pirosra pirítjuk.
  3. A felengedett tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk (az enyém 36x30-as, de a tepsi mérete lehet egy picit ettől kisebb vagy nagyobb is). A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belehelyezzük a tésztát.
  4. Az előkészített tésztára ráöntjük és szétterítjük úgy melegen a közben szépen megpirult húsos masszát. Megszórjuk a kukoricával, és szétosztva a masszára karikázzuk az erős paprikát.
  5. Ezután egy keverőtálba beleütjük a tojásokat, villával kissé felverjük. Hozzáadjuk a krémsajtokat, a tejfölt. Borsozzuk, óvatosan sózzuk. A sajt felét belerakjuk, és az egészet jól összekeverjük.
  6. A sajtos krémet a húsos masszára öntjük, szépen eligazítjuk, és előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Utána gyorsan megszórjuk a tetejét a maradék sajttal, és addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején (kb. 10-15 perc). És kész
  7. Hidegen melegen is kiváló. Majonézes salátával vagy görög salátával is nagyon finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x30 cm
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 835
elküldve: 12
receptkönyvben: 325
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kolbászos leveles, sós leveles kukoricával, kolbászos kukoricás lepény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

420
leveles tészta 1 csomag
krémsajt 20 dkg
tejföl 400 g
tojás 3 db
sajt 25 dkg
bacon 15 dkg
füstölt-főtt tarja 10 dkg
lángolt kolbász 10 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
csemegekukorica 5 dkg
hegyes erős paprika 1 db
napraforgó olaj 4 ek