r
Nosalty Logó

Sajtos parti falatok

Évi baba
Sajtos parti falatok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

419
Kalória
14.7g
Fehérje
12.5g
Szénhidrát
34.3g
Zsír
67.6g
Víz
98.6g
Koleszterin
670mg
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5026 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.6 g

Zsír

  • Összesen
    411.7 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10896.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    2164 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1847 mg
  • Nátrium
    6561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    811.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 5026 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

  1. A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük (kb. másfél óra). A lilahagymákat megpucoljuk, félbe vágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk, a bacont és a tarját kockára vágjuk(bab méretűre). A sajtot lereszeljük.
  2. 4 ekolajon a hagymát odarakjuk pirulni, ha félig jó, mehetnek bele a felvágottak, és szép pirosra pirítjuk.
  3. A felengedett tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk (az enyém 36x30-as, de a tepsi mérete lehet egy picit ettől kisebb vagy nagyobb is). A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belehelyezzük a tésztát.
  4. Az előkészített tésztára ráöntjük és szétterítjük úgy melegen a közben szépen megpirult húsos masszát. Megszórjuk a kukoricával, és szétosztvaa masszára karikázzuk az erős paprikát.
  5. Ezután egy keverőtálba beleütjük a tojásokat, villával kissé felverjük. Hozzáadjuk a krémsajtokat, a tejfölt. Borsozzuk, óvatosan sózzuk. A sajt felét belerakjuk, és az egészet jól összekeverjük.
  6. A sajtos krémet a húsos masszára öntjük, szépen eligazítjuk, éselőmelegített sütőben 15 percig sütjük. Utána gyorsan megszórjuk a tetejét a maradék sajttal, és addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején (kb. 10-15 perc). És kész
  7. Hidegen melegen is kiváló. Majonézes salátával vagy görög salátával is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x30

Ezt a sajtos finomságot azoknak is ajánlom elkészíteni, akik nem tudnak nagyon főzni. Nem lehet elrontani, és le lehet nyűgözni vele a társaságot. Remek vendégváró, vagy ha partira megyünk, betöltheti a „valamit viszek” szerepet, és garantált a siker.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek