r
Nosalty Logó

Sajtos padlizsán omlett

Marti48
Sajtos padlizsán omlett
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

403
Kalória
20.9g
Fehérje
16.7g
Szénhidrátok
28.8g
Zsír
299.6g
Víz
290.6g
Koleszterin
7.4g
Rost
9.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    299.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2517.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    599.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, és hosszában vékonyan felszeleteljük. Forróolajon megpirítjuk őket. Én két részletben csináltam, és az olajat is adagoltam, kb. 3 ek mennyiségben. A padlizsánszeleteket kiszedjük egy nagy tányérra, megsózzuk,borsozzuk.
  2. A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejszínt,egy kávéskanálolívaolajatés a frissen reszelt parmezánt. A fokhagymát elkaparjuk (vagyzúzzuk), és hozzáadjuk a tojásos masszához.
  3. Egy lapos jénai tálban elrendezzük a padlizsánszeleteket, leöntjük a tojásos masszával, és előmelegített sütőbe toljuk, aranysárgára sütjük.
  4. Ha elkészült, a tetejét még egy kis parmezánnal megszórjuk, vajas pirítóssal forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x3

"Jó a sajtos padlizsán!" Pont ezt szerettem volna, csak ez a két íz domináljon, sóval-borssal fűszerezve, mediterrán ízek nélkül! Mint a "régi időkben"...

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...