Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojástekercs

Tojástekercs
Tojástekercs
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


A tojás évszázadokon keresztül alapvető élelmiszernek számított, világszerte az élet kezdetét jelképezi, a termékenység és az újjászületés szimbóluma, emiatt is lett a Húsvét egyik jelképe.Napjainkban számtalan érv és ellenérv lát napvilágot arról, hogy jó-e a tojás fogyasztása, vagy sem.
Ennek eldöntése természetesen egyéni feladat, kinek hogyan illeszthető az étrendjébe, gondolkodásmódjába.
Az azonban fontos, ha része a tojásfogyasztás az étkezési kultúránknak, ügyeljünk arra, hogy ellenőrzött, napot, magokat látott, kapirgáló tyúkoktól származó, friss tojást fogyasszunk.


 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha vékony lepényt sütünk, akkor érdemes a tekerésnél hajtásokhoz is tenni tölteléket, nemcsak középre.
Tetszés szerint bővíthető a töltelék köre (gomba, más sajtok, uborka, stb.).
Vendégváráshoz szeljük karikákra, falatkáknak.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát és a sajtot csíkokra, a magozott olajbogyót karikára szeljük, a tojásokat egy tálba ütjük és felverjük csipet sóval.
  2. A serpenyőt felmelegítjük és enyhén megsütjük a sonka mindkét oldalát.
  3. A sonkát kivesszük és a lilahagymát is megfuttatjuk, amíg enyhén aranybarna színt kap.
  4. Kitesszük a hagymát és megsütjük a tojáslepényt mindkét oldalán (mint a palacsintát).
  5. Ha megsült a lepény melegen megtöltjük, először a sonkával borítjuk, majd a sajtot, paprikacsíkot, olívabogyó karikákat, hagymát középre helyezzük, és a lepényt feltekerjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 372
elküldve: 7
receptkönyvben: 833
elkészítve: 28/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

baconos-fetás tojástekercs

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edit F
Edit F Tue, 2012-10-02 12:21

Megcsináltam és nagyon finom lett! Picit módosítottam a tölteléken, de az ötlet maga fantasztikus :) Köszönöm!

hraurie
hraurie Tue, 2012-07-31 12:08

Nagyon tuti recept! Finom és laktató! :) Köszönöm a tippet!

Receptműves
Receptműves / Receptműves Tue, 2010-11-02 10:51

Felütöd egy tálban a tojásokat (egyesével egy pohárba, hogy ellenőrizni tudd, mind friss-e és ne kelljen kidobni esetleg az egészet, onnan öntöd át egy tálba), majd villával alaposan elkevered egy csipet sóval.
Felmelegíted a serpenyőt (ha nem teflon, tegyél bele néhány csepp olajat) és beleöntöd a felhabart tojást, majd elteríted a serpenyőben, mintha palacsintát készítenél.
Ha az oldalán látod, hogy az alja megsült, megfordítod, mint a palacsintát és megsütöd a másik oldalt is.
Remélem segítettem, bármi kérdésed van még, nyugodtan írt.
Sok sikert, Memi

zizz
Kácsor Szilvia / zizz Tue, 2010-11-02 09:55

a tojáslepényt hogy kell megcsinálni? Bocs, ha egy kicsit szájbarágós kérdés.... mert nekem sosem sikerül.... :(

466
tojás 4 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
olajbogyó 5 db
lila hagyma 1 közepes fej
feta sajt 10 dkg
bacon 4 szelet
1 csipet