r
Nosalty Logó

Sajtos padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Sajtos padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1052 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1052 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk és szárazra töröljük. Hosszában fél centiméteres szeletekre vágjuk. Besózzuk és félretesszük legalább egy órára.
  2. A szeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. 10 dkg sajtot 4-5 mm-es szeletekre vágunk.
  3. Egy méretesnek ítélt tepsit, vagy hőálló üvegtálat kikenünk egy evőkanál tökmagolajjal. Ebbe fektetjük a padlizsánszeletek felét. Ezekre tesszük a sajtszeleteket. A sajtot gyengén meghintjük a fűszerkeverékkel. Majd betakarjuk a maradék padlizsánszeletekkel.
  4. A tejfölben elkeverjük a majonézt, az egy evőkanál tökmagolajat, borsot, sót, és kb. 5 dkg reszelt sajtot. Ezzel a tejfölös-olajos masszával megkenjük a padlizsánok tetejét.
  5. Előmelegített 190 C-os sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Langyosra hűtve, párolt rizzsel tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1773
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos padlizsán
Lizinka_ 593 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek