Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos malacka pogácsa

Sajtos malacka pogácsa
Sajtos malacka pogácsa
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi hagyományhoz tartva magam, mindig elkészítem a kis malacka pogácsáimat szilveszterre, amit mindenki imád. Hisz ki is nem kedvelné ezt a sajtos fincsiséget. Családom és barátaim egyaránt szeretik.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Szintén szükséges

  • 1 szívószál
  • egy nagy, közepes és kicsi pogácsaszaggótra, vagy kör alakú szaggatóra
  • Nyugodtan adhatunk több sajtot az alaptésztához, hisz soha nem lehet elég sajtunk. Szintén lehet a tésztába keverni különböző fűszereket vagy pedig tepertőt.  Bármit, ami még különlegesebbé teheti ezt a csodás kis receptet.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Helyezzük a cukrot és az élesztőt a langyos tejbe, takarjuk le, és hagyjuk kb. 5 percig, vagy amíg habossá nem válik.
  2. Helyezzük a lisztet egy kelesztőtálba, adjuk hozzá a habos élesztőt, sót, sótlan vajat, 1 tojássárgáját, 150 ml tejfölt, és dolgozzuk össze kézzel egy pár percig, hogy minden egyenletesen elosztódjon.
  3. Szintén szükségünk lesz egy nagy, közepes és kicsi pogácsaszaggatóra, vagy kör alakú szaggatóra.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd szórjuk meg a reszelt sajt 1/3-ával.
  5. Hajtsuk fel jobbról középre, balról középre, alulról középre és felülről középre. Az a lényege, hogy hajtsuk össze.
  6. Takarjuk le, és hagyjuk pihenni 15 percig.
  7. Újra nyújtsuk ki, és szórjuk meg a maradék sajt felével, majd újra hajtsuk össze, takarjuk le, és hagyjuk újra állni 15 percig.
  8. Majd ismételjük meg újra a maradék sajttal, és hagyjuk 10 percig pihenni.
  9. Nyújtsuk ki újra, kb. 1 ½-2 cm vastagra. Szúrjunk ki 12 nagy, 12 kicsi és 6 közepes korongot a szaggatókkal.
  10. A nagy korongok lesznek a fejecskék, a kicsik az orrocskák, majd a közepesek a fülecskék.
  11. Vágjuk a közepes korongokat négybe.
  12. Helyezzük a nagy korongokat a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  13. Kenjük meg felvert tojással.
  14. Helyezzük a kis korongot rá, ahogy a képen látható, hogy kialakuljon az orrocska.
  15. Fogjunk egy szívószálat, és bökjünk két orrlyukat az orr korongra.
  16. Helyezzük az orr korongot a malacka arcra.
  17. Most pedig helyezzünk egy-egy fülecskét (a kettévágott közepes korongból kettőt) a bal és jobb oldalára a fejecskének.
  18. Tegyünk két feketebors szemet malacka szemnek az orr felett.
  19. Most kenjük meg újra felvert tojással.
  20. Melegítsük fel a sütőt 375F (kb. 180 C)-ra, és süssük arany színűre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 712
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Helen Konyhája

Mióta szakács: 2015.12.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, újév
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szilveszteri malacok, sós malacfejek, szilveszteri malackák, szerencsehozó kismalacok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

416
finomliszt 500 g
tej 200 ml
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 2 kávéskanál
vaj 200 g
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
tejföl 150 ml
sajt 300 g
1 teáskanál
bors 20 tk