Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos krumpli szegfűszeges almával

Sajtos krumpli szegfűszeges almával
Sajtos krumpli szegfűszeges almával
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha egy kellemes, érdekes ízvilágra vágyom, mindig ezt a finomságot készítem el.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Igazán megéri kipróbálni. Nagyon kellemes kihívás az ízlelőbimbóknak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy hőálló edényt kikenünk egy kis olajjal, majd az előzőleg félig megfőtt krumplit beleszeleteljük tetszés szerinti vastagságúra, sózzuk.
  2. Eltávolítjuk az almák magházát, majd héjukkal együtt a reszelő durvább oldalán lereszeljük, és hozzákeverjük a citrom levét. Rácsurgatjuk a tejszínt és sóval, borssal ízesítjük.
  3. A vajat megolvasztjuk, majd miután kihűlt, az almához adjuk a megdarált szegfűszeg kíséretében.
  4. Ráreszeljük a krumplira a sajtot, majd rácsurgatjuk az almás öntetet.
  5. Közepes hőfokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 20 percet sütjük, majd eltávolítva az alufóliát még 10 percet.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 712
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

füstölt sajtos vajon párolt burgonya almával, almás krumpli sajtosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

339
burgonya 7 közepes db
alma 3 db
citromlé 1 fél citromból nyert
főzőtejszín 2 dl
vaj 5 dkg
szegfűszeg 4 db
füstölt sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek