Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos kosárkák hagymával és kecskesajttal

Sajtos kosárkák hagymával és kecskesajttal
Sajtos kosárkák hagymával és kecskesajttal
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak mert minden volt itthon hozzá, uzsonnára készült.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A lisztet a vajjal összegyúrjuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, ha szükséges, adunk hozzá vizet. Amikor a tészta jól összeállt, lefóliázzuk vagy zacskózzuk, és hűvös helyre tesszük.
  2. A tésztát elosszuk nyolc felé, gombócokat formálunk belőlük, és kinyújtjuk kb. 10-12 cm átmérőjűre. A tésztával kibélelünk nyolc kis szuflé készítő edénykét, a tésztát villával megszurkáljuk. 170 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta meg nem keményedik, de a színe még világos, kb 15 perc.

A töltelék

  1. Egy nagy serpenyőben megmelegítjük az olajat, hozzá adjuk a hagymát, és kis lángon időről-időre megkeverve 20-25 percig sütjük. A hagymának aranybarna színűnek kell lennie. Ha úgy látjuk, hogy nagyon sül, adjunk hozzá egy kanál vizet.
  2. A tojást felverjük, hozzáadjuk a sajtokat, a tejszínt és a friss tárkonyt, hozzáadjuk a kihűlt hagymát, sózzuk, borsozzuk.
  3. A tölteléket a félig megsült tésztába tesszük, és a sütőben 25 perc alatt megsütjük, ha kész, kivesszük a tálkákból.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 159
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

kecskesajtos finomság, sajttal töltött kosárka, kecskesajtos kosárka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

704
finomliszt 170 g
vaj 80 g
cheddar sajt 30 g
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 3 nagy db
kecskesajt 180 g
tojás 2 db
főzőtejszín 2 ek
cheddar sajt 80 g
tárkony 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint