r
Nosalty Logó

Sajtos kosárkák hagymával és kecskesajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Sajtos kosárkák hagymával és kecskesajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 704 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2817 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 704 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    187.4 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5357 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1600 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    1660 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1814 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 2817 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a vajjal összegyúrjuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, ha szükséges, adunk hozzá vizet. Amikor a tészta jól összeállt, lefóliázzuk vagy zacskózzuk, és hűvös helyre tesszük.
  2. A tésztát elosszuk nyolc felé, gombócokat formálunk belőlük, és kinyújtjuk kb. 10-12 cm átmérőjűre. A tésztával kibélelünk nyolc kis szuflé készítő edénykét, a tésztát villával megszurkáljuk. 170 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta meg nem keményedik, de a színe még világos, kb 15 perc.

A töltelékhez

  1. Egy nagy serpenyőben megmelegítjük az olajat, hozzá adjuk a hagymát, és kis lángon időről-időre megkeverve 20-25 percig sütjük. A hagymának aranybarna színűnek kell lennie. Ha úgy látjuk, hogy nagyon sül, adjunk hozzá egy kanál vizet.
  2. A tojást felverjük, hozzáadjuk a sajtokat, a tejszínt és a friss tárkonyt, hozzáadjuk a kihűlt hagymát, sózzuk, borsozzuk.
  3. A tölteléket a félig megsült tésztába tesszük, és a sütőben 25 perc alatt megsütjük, ha kész, kivesszük a tálkákból.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2649
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Csak mert minden volt itthon hozzá, uzsonnára készült.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek