r
Nosalty Logó

Sajtos-köményes-szezámmagos sós rudak

Csányi Ica emlékére
Sajtos-köményes-szezámmagos sós rudak
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rudakhoz

476
Kalória
12.1g
Fehérje
31.8g
Szénhidrát
33.5g
Zsír
27g
Víz
53.3g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A rudakhoz

Összesen 476 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A rudakhoz

Összesen 3797 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A rudakhoz

Összesen 397 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 476 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    267.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6701.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1928 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    2734 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    254.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2509 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1403 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 3797 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 397 kcal

Elkészítés

A rudakhoz

  1. Az élesztőt ½ dl langyos tejben ½ dkg cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját, a sót, és ha szükséges, még kevés langyos tej hozzáadásával összegyúrjuk. Nem szabad lágynak lennie.
  3. Ceruza vastagságúra kinyújtjuk, és 8-10 cm-es rudakra vágjuk. Felvert egész tojással megkenjük, és egész köménnyel, vagy szezámmaggal majd reszelt sajttal megszórjuk. A sütőlemezen 2 cm távolságra rakjuk egymástól, és közesen meleg sütőben világos rózsaszínűre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek