Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos burgonyaleves

Sajtos burgonyaleves
Sajtos burgonyaleves
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom burgonyaleves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, hámozzuk, durva kockákra vágjuk. A sárgarépat meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A hagymát meghántjuk, kockákra vágjuk.
  2. A vajat felforrosítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát kb 2 percig tovább dinszteljük. Sóval, borssal és provanci fűszerkeverékkel ízesítjük. Felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük.
  3. A paradicsomot megmossuk, negyedeljük, a magokat kiszedjük, kockákra vágjuk. A bazsalikomot csíkokra vágjuk.
  4. A megfőtt zöldségeket a levesben püresítjük. Hozzákeverjük a krémsajtot, paradicsomkockákat és a bazsalikomot, és felfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 564
elküldve: 4
receptkönyvben: 538
elkészítve: 18/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

burgonyakrémleves, krémsajtos burgonyakrémleves, fűszeres burgonyakrémleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Panka87
Panka87 Fri, 2016-01-08 14:30

Ez valami isteni! Én egy kicsit több paradicsommal készítettem. Köszönöm a receptet!

Edó-ka
Edó-ka Thu, 2012-08-16 12:48

Köszönöm szépen a receptet,nagyon finom ízléses. Én tetem bele virsli karikákat is,és reszelt sajtot is eltudom képzelni a tetejére szórva tálaláskor. :)))

Mari_posa
Mari_posa Mon, 2012-01-23 17:27

szia Glaser!

Nagy leves evok vagyunk, de nalam nincsen provence fuszerkeverek. Mivel tudnam potolni?
koszi

glaser
Glaser / glaser Mon, 2012-01-23 17:43

Szia! A provanci füszerkevereket potolhatod egy örölt rozmaring, kakukkfü, bazsalikom, borsikafü keverekkel. De ha valami nincs az elmaradhat. Üdv.Maria

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Sun, 2012-01-22 20:24

Ez egy nagyon finom leves,elkészítettem egy az egyben leírtak alapján.Óriási sikere volt!!! Sokszor fogom még megcsinálni! Köszi a receptet!

290
burgonya 750 g
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 20 g
provence-i fűszerkeverék 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 1.5 l
paradicsom 250 g
bazsalikom 2 ek
krémsajt 150 g