r
Nosalty Logó

Alufóliás burgonya tarjával

Iluska
Alufóliás burgonya tarjával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

502
Kalória
34.5g
Fehérje
32.5g
Szénhidrát
25.7g
Zsír
340.9g
Víz
112.1g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3052.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 2007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    130 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A tarját kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. Pár perc állás után kevés zsírban kérget sütünk rá (pirítjuk).
  2. A burgonyákat meghámozzuk, karikára vagdaljuk,vagy gyaluljuk. Befűszerezzük, borssal, ételízesítővel, jól összerázzuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát úgyszintén felvagdossuk.
  3. Egy nagyobb darab alufóliát kikenünk zsírral, rápakolunk egy sor burgonyát, teszünk a paradicsomból, paprikából, hagymából is.Majd ismét burgonyát teszünk, pár darab paradicsomot, paprikát, és hagymakarikát. A tetejére fektetünk 2 szelet húst, és ezt is befedjük pár szelet zöldséggel. Majd jól becsomagoljuk a fóliába. Mindenki részére készítünk hasonló csomagot.
  4. Tepsibe tesszük és megsütjük. Ha kész, mindenki tányérjára teszünk egy-egy batyut, és savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukám sokszor elkészítette ezt az egyszerű, de nagyszerű finomságot, tőle tanultam... a hagyma, paradicsom, és paprika jól átjárja a burgonyát és húst, ezáltal kellemes ízük lesz!! A krumplimennyiségből én 3-4 batyut szoktam készíteni, amit jól becsomagolok, hogy saját gőzében tudjon párolódni. Lehet több krumpliból, és több húsból még nagyobb csomagot készíteni, ki mennyit bír enni belőle!!!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...