r
Nosalty Logó

Sajtmasszában sült cukkini

Iluska
Sajtmasszában sült cukkini
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

396
Kalória
19g
Fehérje
50.3g
Szénhidrát
12.6g
Zsír
135.4g
Víz
165.8g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2223 micro
Összesen 396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5561.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    3067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    201.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    541.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8893 micro
Összesen 1580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit hosszában jó vékonyra szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A sajtot lereszeljük, teszünk hozzá apróra vágott petrezselymet, fűszerpaprikát. Hozzáütjük a 3 tojást, és beletesszük a 2 evőkanál tejet. Jól elkeverjük.
  3. A zsemlemorzsát a liszttel összekeverjük, és ebben minden cukkiniszeletet megforgatunk.
  4. Utána a tojásos-sajtos masszába mártjuk, és végül kisütjük olajban.
  5. Papírtörlőn jól itassuk fel a felesleges olajat. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Érik már a cukkini a kertben, de persze piacon, vagy üzletben is lehet vásárolni, aki szeretné ezt a cukkinis ételt elkészíteni. Hát nagyon-nagyon ízlik.... :-))))

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...