Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtlepények

Sajtlepények
Sajtlepények
26 perc / előkészület: 20 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Folytatódik a hűtőben halmozodó tojásfehérjék elkoptatása. Itt már sikerült négyet eltüntetnem.
 
Nemisbékánál pedig ezekre a sajtlepényekre bukkantam, rögtön megtetszettek: 6 (!) tojásfehérjét nyeltek el:-). Ráadásul nagyon finom is volt.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Gusztus kérdése, hogy ki, mivel fogyasztja. Én salátát ettem hozzá és tejfölbe mártogattam a lepényeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtokat lereszeljük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. Az egész tojást egy nagyobb tálban felverjük, hozzákeverjük a zsemlemorzsát, a sót és borsot.
  3. Óvatosan, több részletben a zsemlemorzsás tojáshoz keverjük felváltva a kemény habot és a sajtot.
  4. Serpenyőben olajat hevítünk (ujjnyi magasan legyen az olaj benne) és evőkanállal kis kupacokat pottyantunk bele, kissé szétlapítjuk őket és pár perc alatt mindkét oldalukat aranszínűre sütjük. (Figyeljünk oda, mert hamar elkészül.)
  5. Konyhai papírtörlőre szedve felitatjuk a felesleges olajat és azon melegében kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 510
elküldve: 1
receptkönyvben: 753
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sajtos lepények

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Fri, 2010-12-17 15:05

Kedves Petra!

Tegnap elkészítettem vacsira, nagyon ízlett az egész családnak. Köszi a receptet!

Scooby
Scooby Sun, 2010-09-26 13:14

Csak trappista sajttal készítettem (az volt itthon), de ennek ellenére szuperül sikerült, és az íze is jó lett. Köszi.

HZ1012
HZ1012 Mon, 2010-06-28 01:04

A sárgájából lehet majonézt készíteni és mellé tálalni!

petra
Petra / petra Wed, 2009-12-30 14:41

én nem tenném hozzá
ez direkt egy tojásfehérje-faló recept:-), akkor érdemes készíteni, mikor összegyűlik a sok fehérje

zsuzso100
zsuzso100 / zsuzso100 Tue, 2009-12-29 23:13

Sárgáját nem lehet hozzátenni? Ha nincs maradék fehérjém, ne kelljen már kidobni a sárgáját!

1153
parmezán sajt 10 dkg
ementáli sajt 10 dkg
tojás 1 db
tojásfehérje 6 db
0.5 kk
fehér bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 6 ek
napraforgó olaj 3 dl