Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtgolyók

Sajtgolyók
Sajtgolyók
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezeknek a sajtgolyóknak kezdők is bátran nekifoghatnak, a siker garantált. Ha tartjuk a 20 grammos mennyiségeket, körülbelül 50 golyót kapunk.

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tejet és a vizet felforraljuk a sóval. Hozzáadjuk a margarint és a leveskockát, majd addig főzzük, amíg felolvad.
  2. A folyadékhoz keverjük a lisztet úgy, hogy a láng égjen alatta, és addig keverjük, amíg egy homogén masszává áll össze.
  3. A munkafelületre borítva addig gyúrjuk a tésztát, amíg langyos lesz (hőálló kezűek előnyben), ezután frissen tartó fóliába csomagoljuk, és kihűtjük.

Panírozás és sütés

  1. A tésztát 20 grammos részekre osztjuk, a kezünkkel kilapítjuk, kis kockákra vágott sajtot teszünk bele, és golyóvá alakítjuk. A sajtkockák mérete ne legyen túl nagy, mert a sütésnél kifolyhat.
  2. A gombócokat tejbe mártjuk, majd egy zsemlemorzsával teli fedeles dobozba tesszük, a dobozt lezárjuk, és összerázzuk, így könnyen panírozhatunk.
  3. Bő, forró olajban körülbelül 8 perc alatt sütjük ki a sajtgolyókat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 429
elküldve: 1
receptkönyvben: 142
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
119 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
fogás: hideg előétel
konyha: portugál
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtgolyó, sajttal töltött golyó, sajtos golyó, sajttal töltött golyók, sajtos golyók

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

777
tej 470 ml
víz 240 ml
1 teáskanál
leveskocka 1 db
margarin 3 ek
finomliszt 410 g
sajt 200 g
tej 100 ml
zsemlemorzsa 200 g