r
Nosalty Logó

Tihanyi sajtos rudacskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Tihanyi sajtos rudacskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 474 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3786 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 371 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 474 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    257.3 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5562.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1992 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2324 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 3786 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat20 dkgreszelt sajttal és a liszttel összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt (1 evőkanálnyit félreteszünk a kenéshez), só és a Cayenne-bors, összegyúrjuk, "téglát" formálunk belőle.
  3. A vajas tésztánál szokásos módon legalább két órán át hűtőszekrényben pihentetjük, folpackba bugyolálva.
  4. Fél cm vastagra nyújtjuk (ezt a mennyiséget én két részletben nyújtom).
  5. A kinyújtott tésztát a tepsibe terítjük, felszeleteljük.
  6. Az evőkanál tejfölhöz hozzáütünk egy tojást, felverjük és megkenjük a tésztát.
  7. A maradék reszelt sajtot rászórjuk.
  8. Előmelegített sütőben nem túl erős lángon sütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 71560
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 22.

Ajánló

Borozgatáshoz, kártyapartihoz vagy a gyereknek a gépezéshez.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tihanyi sajtos rudacskák
Harmathy Ildikó 313 recept

Nem valami olcsó ropogtatni-való, de annál finomabb! Tegnap este beesett Robikám egy kis dumcsira, borozgattunk, felfalta majdnem az összeset (2 teljes tepsi készül ennyiből!) - Vilmos kicsit durcás lett!  /Tudniillik ő kérte, hogy süssek már tihanyit./

Hozzászólások (14)

Törölt felhasználó

Hú! Tök jó lehet! (-: :-)

Törölt felhasználó

Próbál ki az én kedvenc sajtosomat. 60 dkg finomliszt, 40 dkg margarin 2 kk. só, kb 6 ek víz 2 ek 10%- os ecet. ezt kell összegyúrni, a vizet lassan adagolva, el?ször kicsit ragad, de jól oda kell csapkodni a tálhoz, akkor hamar kisimul. Nylon zacskóba téve egy éjszakára h?t?be, /de tovább is állhat/ kb 3-5 mm-re kinyújtani, reszelt sajtal megszórva 1 cm szélesre vágni, /derelyevágóval/ szorosan egymás mellé lehet tenni, mert sülés közben felfelé n?. Er?s t?znél világosbarnára sütni. Lehet rá napraforgómagot, köményt, szezámmagot szórni, ki hogy szereti. Olyan mint a hájas tészta. Ha kevesebb sóval készül, akkor 10 cm-s lapokat vágok bel?le, megtöltöm lekvárral, olyan mint a szerelmeslevél. Jó étvágyat!!!

Törölt felhasználó

Tojást nem teszel bele?

Törölt felhasználó

Szia, szerintem is ez a legeslegjobb sajtos recept, de nem találtam még ezen az oldalon felrakva. Úgy is lehet, hogy só helyett cukrot raksz bele és akkor édesen lehet megtölteni szinte bármivel, kifli formákra feltekerve.

Törölt felhasználó

Ja, és nagyon jól t?ri a mélyh?tést, ha ráérek 2-3 szoros adagot szoktam csinálni, olyan jó el?venni egy egy adagot, amikor pl. váratlan vendég jelentkezik be estére, egy óra alatt kiolvad, és lehet sütni.

Törölt felhasználó

Ildikó! Szeretném a hétvégén ezt a remek receptet megcsinálni, de kissé megijedtem, hogy 'közepes' nehézség?. Mire kell nagyon figyelni? Én csak a 'könny?' sütikkel próbálkoztam eddig. Várom válaszod.

Törölt felhasználó

Azt elfelejtettem, hogy jól bírja a tészta a fagyasztást?

Harmathy Ildikó

Szia Hanna! Fagyasztani - úgy értem mélyh?t?ben - még nem próbáltam a tésztát. H?t?szekrényben, folpackban napokig eláll. Szerintem véletlenül írtam, hogy közepes, mindjárt ki is javítom. Ha jól összedolgoztad a sütit már csak a sütésre kell figyelni, mert ha túl lassan sül kiszárad.

Harmathy Ildikó

radica! Bocs, hogy nem reagáltam. Ki fogom próbálni a receptedet, mert ez egy eléggé költségkímél? receptnek t?nik - szemben az enyémmel!

Harmathy Ildikó

A 'radica'-t kérded, ugye, kovaevakiss?

Törölt felhasználó

Ha engem kérdeztél, tojás nem kell bele, azt elfelejettem írni, hogy a tetejére bármit lehet kenni, tojást, tejfölt, de a sima tej is megteszi, csakhogy valamire ragadjanak a rászórt anyagok. Ja és nagyon egyszer? semmi "el?képzetteséget" nem igényel. Jó sütögetést!

Törölt felhasználó

Szia Harmathy Ildikó! Azt szeretné mmegkérdezni,hogy az nagyon nagy gond lenne ha nem raknék bele borsot? Köszönöm

Harmathy Ildikó

Nem gondolnám, Vivien!

Törölt felhasználó

Szia! Ezt a tésztát lehet fagyasztani???

Harmathy Ildikó

Sohase próbáltam, Almica, de nem látom akadályát!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Jön a Húsvét,kellene egy jó omlós sós recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek