r
Nosalty Logó

Kakaós kifli thang zonggal

NS
Kakaós kifli thang zonggal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

741
Kalória
18.3g
Fehérje
135.4g
Szénhidrát
13.6g
Zsír
118.6g
Víz
72.3g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
31.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 4434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2702.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    812.4 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    711.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 4434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A thang zonghoz

  1. A thang zhonghoz a lisztet a vízzel csomómentesre elkavarjuk, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Teljesen kihűtjük.
  2. A krémhez a lisztet a cukorral és a tojásfehérjékkel egy lábosban jól elkavarjuk.
  3. A tejet a kakaóval is elkavarjuk, felmelegítjük, majd a tojásfehérjés keverékhez öntjük, és lassú tűzön folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a margarint is belekeverjük. Fóliába csomagoljuk, téglalap alakúra formázzuk. Hűtőben pihentetjük, amíg a tészta kel.
  4. Az élesztőt felfuttatjuk a vízben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóhoz öntjük, hozzáadjuk a thang zongot, és jól kidolgozzuk.
  5. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, a közepébe beletesszük a krémet.
  7. Behajtjuk két oldalról a tésztát középre, majd fordítunk rajta 90 fokot, és megint behajtjuk mind a két oldalról úgy, hogy középen maradjon 2 cm a tészta között. Aztán összehajtjuk megint.
  8. Kinyújtjuk téglalap alakúra, háromszögekre vágjuk, és feltekerjük.
  9. Megkenjük tojássárgájával, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kétfelé vettem a tésztát és a krémet, és két részletben nyújtottam, és hajtogattam meg. Segítség találtok a hajtogatáshoz a wlteef.blogspot.no oldalon.

Nosalty stories

További receptek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek