Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejszínes gombakrémleves

Sajtos-tejszínes gombakrémleves
Sajtos-tejszínes gombakrémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű nagy fej gombákat vettem, de sajnos nem volt érkezésem megtölteni őket - így hát ez lett belőle. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bele és mellé is illik egy-két deci száraz, nem túl illatos fehérbor. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát felhasználás előtt fél órával beáztatjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a bacont, szűrőkanállal kiszedjük.
  3. Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk a zsiradékon, közben sózzuk. 
  4. A szeletekre vágott gombát hozzáadjuk a hagymához, lefedve kb. 15 percig pároljuk. 
  5. Hozzáadjuk a szárított gombát a lével együtt, felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát. 
  6. Kb. 10 percig főzzük, levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük. 
  7. Hozzáadjuk a fűszereket, a tejszínt és a sajtot. 
  8. Visszatesszük a tűzre, egyet forralunk rajta, megvárjuk, míg a sajt elolvad. Ha szükséges, utánaízesítünk. 
  9. A pirított baconnel tálaljuk. 
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 281
elküldve: 5
receptkönyvben: 120
elkészítve: 12/13
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémleves, tejszínes gombakrémleves, gombakrémleves pirított baconkockákkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

starla92
starla92 / starla92 Tue, 2015-05-26 19:12

Elkészítettem, bár csak friss gombáva és végül nem turmixoltam szét benne, de így is nagyon nagyon finom lett! köszönöm a receptet!

339
gomba 30 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
szárított gomba 5 dkg
bacon 5 dkg
főzőtejszín 2 dl
leveskocka 0.5 db
krémsajt 100 g
napraforgó olaj 4 ek
tárkony 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl