r
Nosalty Logó

Sajtos-tejszínes gombakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Sajtos-tejszínes gombakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1345 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 337 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1345 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított gombát felhasználás előtt fél órával beáztatjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a bacont, szűrőkanállal kiszedjük.
  3. Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk a zsiradékon, közben sózzuk.
  4. A szeletekre vágott gombát hozzáadjuk a hagymához, lefedve kb. 15 percig pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a szárított gombát a lével együtt, felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát.
  6. Kb. 10 percig főzzük, levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük.
  7. Hozzáadjuk a fűszereket, a tejszínt és a sajtot.
  8. Visszatesszük a tűzre, egyet forralunk rajta, megvárjuk, míg a sajt elolvad.Ha szükséges, utánaízesítünk.
  9. A pirított baconnel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20798
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 21.

Ajánló

Bele és mellé is illik egy-két deci száraz, nem túl illatos fehérbor. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-tejszínes gombakrémleves
szépróza 96 recept

Gyönyörű nagy fej gombákat vettem, de sajnos nem volt érkezésem megtölteni őket - így hát ez lett belőle. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.