Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtburger Norbi konyhájából

Sajtburger Norbi konyhájából
Sajtburger Norbi konyhájából
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kísérletezés egyik fázisa. Ha a leírt receptet követjük olyan sajtburgert kapunk, mint amilyen a gyorséttermi - ízfokozók és umami nélkül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sültkrumplival... de a kólát és társait inkább hanyagoljuk...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst megfűszerezzük frissen őrölt borssal (fontos, hogy frissen legyen őrölve az íze miatt), sóval. Vékony (kb. 0,3-0,5 cm) húspogácsákat formázunk belőle. Ezt forró olajban közepes lángon oldalanként nagyjából 1,5-2 perc alatt készre sütjük. (Tipp: Ha nem akar összeállni a húspogácsa, kevés zsemlemorzsával rásegíthetünk.)
  2. A boltban kapható bucik túlságosan vastagok szerintem, úgyhogy ügyesen 3 részbe vágjuk keresztben, és a középsőt nem használjuk fel ehhez a burgerhez. A vágásfelületet megpirítjük száraz serpenyőben.
  3. Vékony szeletekre vágjuk az uborkát, a hagymát nagyon apróra vágjuk és összeállítjuk a burgert: Az alsó zsemlerészre jöhet a húspogácsa, erre a lapkasajt még melegében, hogy enyhén ráolvadjon. Rá 1-2 szelet uborka, meghintjük óvatosan apróra vágott hagymával és csepegtetünk rá kevés mustárt illetve ketchupot. A lényeg, hogy kevés legyen, ne tocsogjon a szószban (kevés = kb. 10 csepp)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 44 722
elküldve: 12
receptkönyvben: 438
elkészítve: 22/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtburger-pont mint a gyorséttermi, darált húspogácsa hamburger zsemlében, hamburger sajttal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dementia
dementia Sun, 2016-04-24 23:59

Kedves Norbi!

Ha még mindig készíted, vagy ha ennyi idő távlatából még emlékszel, meg tudnád mondani, pontosan milyen lapkasajtot használtál? A márkája, a pontos neve, sőt, még az is érdekelne, hogy hol kapható, ha nem derül ki ezekből egyértelműen.
Előre is köszönöm!

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Mon, 2016-04-25 17:47

Szia,
nem emlékszem sajnos. Azt hiszem a Lidl-ben lehet "cheddar" vagy "burger" lapka sajtot kapni, de igazából mindegy melyik, csak ne legyen túlságosan "műanyag"

Szisza
Szisza / Szisza Mon, 2012-06-18 23:31

Úgy néz ki mint a "Mekis" sajtburger. Nagyon guszta, biztos finom is. :)

Lolacska
Lolacska / Lolacska Mon, 2012-06-18 12:40

És milyen érdekes, hogy a Te hamburgeredet nem kell fogpiszkálókkal emelni, hogy legyen egy kis kinézete! Szép!

347
hamburger zsemle 4 db
darált sertéshús 12.5 dkg
darált marhahús 12.5 dkg
lapkasajt 4 db
vöröshagyma 1 kis fej
kovászos uborka 2 közepes db
mustár 1 ek
ketchup 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek