Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajt-spenótkrémes rakott palacsinta

Sajt-spenótkrémes rakott palacsinta
Sajt-spenótkrémes rakott palacsinta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a friss spenót szezonja, így kezdődhetnek ennek gyönyörű színű, finom, és ásványi anyagokban gazdag növénynek a fellépései a konyhákban. Nálunk ez volt az idei premiere.. :-)

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A palacsintához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a sajtos-spenót krémet. A spenótleveleket 1-2 perc alatt megpároljuk, majd kinyomkodjuk levét. Egy késsel kissé felaprítjuk.
  2. Az olívaolajat megforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, összekavarjuk, és fél perc után beletesszük a kinyomkodott, összevágott spenótleveleket.
  3. Ízesítjük sóval, darálunk rá feketeborsot, ízlés szerint chilit szórunk rá.
  4. Jól összevegyítjük, majd hozzáadjuk a friss sajtot, amit alaposan elkeverünk.
  5. A palacsintához a hozzávalókból elkészítjük a tésztát, és kisütjük őket.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Egy laposabb kerek sütőálló edénybe beletesszük az első palacsintát. 
  8. Kb. 1 evőkanálnyit teszünk a spenótkrémből a palacsintára, egyenletesen elkenjük rajta, majd egy nagyobb csipetnyi sajttal megszórjuk. Jöhet a következő palacsinta, és így folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére természetesen palacsinta kerüljön, amit szintén megszórunk reszelt sajttal.
  9. Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg szép színűre sül a sajt a "tortánk" tetején.
  10. Cikkekre vágva, azonnal fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 421
elküldve: 4
receptkönyvben: 429
elkészítve: 17/31
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott palacsinta friss sajtos spenótkrémmel, parajos palacsinta, sajtkrémes palacsinta spenótosan

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

almamag
almamag Thu, 2012-05-17 08:34

Hű-ha! Ebben a vacak időben csak a konyhában lehet ténykedni.... Tudom mi lesz a délutáni programom. Nagyon köszönöm a receptet, már érzem a finom illatát. Az ízét majd csak este fogom.... :-)
A jó idő reményében üdvözöllek: Ili

Edori
Edori / Edori Thu, 2012-05-03 21:34

Kedves Vicikó!

A friss sajt az mit jelent, hol lehet esetleg kapni?

Üdv: Edori

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-05-07 12:15

Kedves Edori!
A friss sajt, egy krémes, fehér színű krémsajt. Magas a zsírtartalma, általában 60- 70 %. A sajt készítés első fázisa, amikor a tejbe oltóenzimet tesznek, és elindul a sajt készülés. Ekkor még kenhető, finom krém. Van már diétás változat is, amikor zsírtalanítják valamelyest.
Ízesítve is árulják, általában csak zöldfűszeres szokott lenni.
Kis, dobozos kiszerelésben kapható, kb. 150 - 200 g -os.
Nem összetévesztendő az ömlesztett, tömlős, stb. sajttal!!! Az teljesen más!!!
Nagyobb üzletekben, bevásárlókban van.
Elnézést, hogy csak most válaszoltam!
Üdv: Vici

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2012-05-02 10:24

Ugye nem leveSES, hanem leveles spenót? Egyébként nagyon tetszik a recepted kedves Vicikó, ezért el is készítem.
Köszi, Edit

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2012-05-02 12:43

Kedves Edit!
Köszönöm, hogy szóltál, azonnal javítom! :-))Persze, hogy nem leveSES, hanem leveles.
Elírtam, bocsánat!
Üdv: Vici

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2012-05-02 18:59

Kedves Vici!
Nagyon ízlett mindenkinek!
Köszönet érte és szép estét!
Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-05-02 08:54

Kedves Vicikó!

Gyönyörűséges!! Nyami..:-))))
Elmentettem, köszönöm.

Szép nyárias napot és hetet kívánok !

Éva-Anyóca

498
spenót 250 g
sajt 150 g
vöröshagyma 50 g
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
trappista sajt 200 g
tojás 2 db
finomliszt 150 g
tej 500 ml
1 csipet
napraforgó olaj 50 ml