r
Nosalty Logó

Sajt-spenótkrémes rakott palacsinta

Vicikó
Sajt-spenótkrémes rakott palacsinta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintához

498
Kalória
22g
Fehérje
25g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
76.5g
Víz
131.8g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 498 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 2988 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3745 micro
Összesen 498 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7685.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    3120 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    2405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    458.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    901 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10229 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22473 micro
Összesen 2988 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Először elkészítjük a sajtos-spenót krémet. A spenótleveleket 1-2 perc alatt megpároljuk, majdkinyomkodjuk levét. Egy késsel kissé felaprítjuk.
  2. Az olívaolajat megforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, összekavarjuk, és fél perc után beletesszük akinyomkodott, összevágott spenótleveleket.
  3. Ízesítjük sóval, darálunk rá feketeborsot, ízlés szerint chilit szórunk rá.
  4. Jól összevegyítjük, majd hozzáadjuk a friss sajtot, amit alaposan elkeverünk.
  5. A palacsintához a hozzávalókból elkészítjük a tésztát, és kisütjük őket.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Egy laposabb kerek sütőálló edénybe beletesszük az első palacsintát.
  8. Kb. 1 evőkanálnyit teszünk a spenótkrémből a palacsintára, egyenletesen elkenjük rajta, majd egy nagyobb csipetnyi sajttalmegszórjuk. Jöhet a következő palacsinta, és így folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére természetesen palacsinta kerüljön, amit szintén megszórunk reszelt sajttal.
  9. Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg szép színűre sül a sajt a "tortánk" tetején.
  10. Cikkekre vágva, azonnal fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Itt a friss spenót szezonja, így kezdődhetnek ennek gyönyörű színű, finom, és ásványi anyagokban gazdag növénynek a fellépései a konyhákban. Nálunk ez volt az idei premiere.. :-)

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Epres red velvet palacsinta

Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek