r
Nosalty Logó

Rakott-tekert sült palacsinta

kripili
Rakott-tekert sült palacsinta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

627
Kalória
33.5g
Fehérje
32.8g
Szénhidrát
37g
Zsír
54.8g
Víz
204.1g
Koleszterin
877.5mg
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 21% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 21% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2509 kcal
  • 21% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 21% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 627 kcal
  • 21% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9408.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2090 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    5941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    958 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    952 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 2509 kcal
  • 21% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. Tojásokat összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük és fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy jó laza palacsinta tésztát kapjunk. A végén mehet bele az olaj. Palacsintasütőben kisütjük, kb. 12 db lesz belőle.
  2. Begyújtjuk a sütőt, hogy előmelegedjen és kb fél lángon beállítjuk (sajnos régi gázsütőm van, aminek nincsen jelzése, de kb. 180 fok).
  3. Megkenjük a palikat tömlős sajttal (a szélére is jusson), rászórjuk a nagyon vékonyra vágott felvágottat (bármi jó hozzá), és a reszelt sajtból is egy kicsit. Feltekerjük és félbevágjuk.
  4. Egy kisebb tepsit kivajazunk és belehelyezzük őket egymás mellé, majd egymásra, ha elfogy a sor:)
  5. Felmelegítjük a vajat, beleszórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk és felöntjük a tejjel, szórunk bele szerecsendió, sót, borsot ízlés szerint, és hopp kész a besamel:)
  6. Ezzel nyakonöntjük a palikat és még megszórjuk reszelt sajttal! Ahogy megpirul a sajt, kész is:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Nagyon sok ilyen -olyan palacsintát készítettem már... rakottat, sültet, panírozottat... most kicsit megkutyultam és ez jött ki belőle... töltött de nem rántott, rakott de nem édes:) Mindenkinek egészségére:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek