Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarakompót télire

Rebarbarakompót télire
Rebarbarakompót télire
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Használhatjuk öntetként palacsintákhoz, pitékhez, fagylalthoz vagy akár a reggeli joghurthoz.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg rebarbara
  • 1 cs tutti-frutti pudingpor
  • 50 dkg befőzőcukor (szuper)
  • 2 db vaníliarúd
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a rebarbarát, majd vágjuk másfél centis darabokra. A száráról nem kell a külső hártyát lehúzni.
  2. Tegyük egy nagy lábasba, szórjuk rá a befőzőcukrot, és tegyük bele a hosszában félbevágott vaníliarudat.
  3. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd sűrítsük be hideg vízzel elkevert pudingporral. Jól forraljuk ki, majd még a forrásban lévő kompótot szedjük tisztára mosott, kisebb befőttes üvegekbe.
  4. Zárjuk le azonnal, és fordítsuk fejre öt percre.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 812
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: télire, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

rebarbara kompót, pudingos rebarbara kompót, télire készült rebarbara befőtt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!