r
Nosalty Logó

Sacher-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Sacher-szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3596.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.2 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    1623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1429 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2388 micro
Összesen 4562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 309 kcal
  • Legnézettebb receptje

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat az 5 db tojássárgájával (a tojásfehérjét eltesszük <a href="https://www.nosalty.hu/recept/macaron-pancsika-konyhajabol" target="_blank">macaronhoz</a> a mélyhűtőbe:)), a cukorral, vízzel feltesszük melegíteni (nem szabad túlhevíteni, max. 40°-ra), majd levesszük a tűzről, és amíg ki nem hűl, habbá verjük.
  2. Közben a kakaóport belekeverjük a lisztbe, és a kihűlt tésztába óvatosan beleforgatjuk.
  3. 5 dkg vajat felolvasztunk, és szintén óvatosan belekeverjük a masszába.
  4. A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és sütőpapírral borított tepsibe öntjük a tésztát. Kb. 5 percig sütjük ezen a hőfokon, majd 160°-ra levesszük a hőmérsékletet, és így készre sütjük, kb. 20-25 perc alatt.
  5. A tésztát tálcára borítjuk, és hagyjuk kihűlni (majd 3 egyenlő vastagságú lapra vágjuk). Közben felmelegítjük a sárgabaracklekvárt, majd a lapokat egyenként vékonyan megkenjük, és a legfelső lapot is.
  6. Vízfürdőn felolvasztjuk a maradék vajat az étcsokival, a kihűlt süti tetejére felvisszük, és egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőbe tesszük 5 percre, majd kivesszük, és villával mintázzuk a csokoládét, ezután késsel szeletekre vágjuk, majd ismét vissza a hűtőbe 30 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 29170
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 26.

Ajánló

Most egy sárgabarackos változatot készítettem, de nagyon finom erdei gyümölcsökkel is kombinálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sacher-szelet
Pancsika 101 recept

Nagyon szeretjük a kesernyés csokoládé aromát fanyar gyümölcsízzel kombinálni. Így született a "hétköznapi" szelet változat a torta helyett.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?