r
Nosalty Logó

Sacher kocka VnéEdittől

VnéEdit
Sacher kocka VnéEdittől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta

A máz

1198
Kalória
16.2g
Fehérje
151.5g
Szénhidrát
59.1g
Zsír
78.1g
Víz
275.1g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
105.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tészta

A máz

Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tészta

A máz

Összesen 9569 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tészta

A máz

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    472.9 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    2201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10179.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    2049 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    894 mg
  • Foszfor
    4361 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1211.9 g
  • Cukor
    847 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    624.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    1805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3233 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1960 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3130 micro
Összesen 9569 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, az étcsokit gőz felett felolvasztjuk. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. A tojáshabot a sütőporral elkevert liszttel váltakozva a csokis masszába vegyítetjük. A tésztát a tepsibe öntjük, és 190 fokon 20 percig ,majd 160 fokon további 40 percig sütjük.
  2. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy átsült-e. (Jól át kell sülnie, különben beesik a közepe a hűléskor!) Kristálycukorral meghintünk egy deszkát, és a süteményt ráborítjuk, tepsit rátesszük, lenyomatjuk egy nehezékkel. Hagyjuk kihűlni.
  3. Ezután a sütőpapírt lehúzzuk róla, és hosszában ketté vágjuk. A felső fele maradt alul, megkenjük baracklekvárral. Kenés előtt a baracklekvárból a rostokat eltávolítjuk, egy szűrőn átpasszírozzuk. Rátesszük a tészta másik felét, felforrósított baracklekvárral lekenjük.
  4. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk,a sütemény tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28×34

Lajos Mari 66 torta szakácskönyvéből sütöttem tepsiben. Nagy köszönet a receptért. Nagy sikere volt. Máskor is elkészítem.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...