Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos szelet 4. - diós

Rumos szelet 4. - diós
Rumos szelet 4. - diós
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept már régóta megvan (kb. 20 éve), egy régi napilapból ollóztam ki annak idején. Régen sütöttem, most ellenben megcsináltam. A párom nem nagyon szereti a sütiket, de erre azt mondta, hogy finom.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a sütiket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait összedolgozzuk, tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle. Kihűtjük.
  2. A töltelékhez a cukrot a kakaóval és 2 dl vízzel felfőzzük, belekeverjük a margarint, majd az egyik kisült lapot összetörjük, és ezt is belekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, majd a meggybefőttet és a diót. Kész a töltelék. (Aki rumosabban szereti, még önthet hozzá egy keveset.)
  4. A tésztalap egyik oldalát megkenjük a lekvárral, ráhalmozzuk a tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk.
  5. A felső lap alját is bekenjük a lekvárral, és rárakjuk a krémre, kicsit lenyomkodjuk, végül bevonjuk csokoládémázzal.
  6. A süteményt érdemes 1 nappal a tálalás előtt elkészíteni, hogy picit puhuljon a tészta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 010
elküldve: 4
receptkönyvben: 389
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós-mazsolás sütemény rummal, rumos süti diósan

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

deucalion
deucalion Thu, 2015-04-02 19:20

Amikor rátaláltam a receptedre, majdnem elsírtam magam.

A recept (legjobb tudomásom szerint) először körülbelül 1982-84 között jelent meg az Ország-Világ c. újságban. Onnan tudom, hogy a nagymamám küldte be, kóstoló kíséretében. Az érte kapott köszönőlevelet nagyon sokáig megőrizte. Ő mesélte, hogy a receptet egy orosz barátnőjétől kapta nagyon sok évvel a születésem előtt...
Nagymamám egyébként mindig kókuszreszelékkel szórta meg a tetejét. :-) Nekem úgy autentikus ... :-)

Nagyon köszönöm, hogy feltetted, mert azt hittem, hogy már elveszett! Évekkel ezelőtt megpróbáltam megkeresni eredménytelenül, és a neten sem találtam...

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sat, 2015-04-04 21:32

Szia Deucalion!
Örülök, hogy sikerült örömöt okoznom ezzel a recepttel , amit valószínű , hogy a nagymamád küldött be az egyik napilapba.(Sajnos már nem tudom , honnan ollóztam ki. ) A tény , hogy nagyon régóta meg van ez a recept nekem és a storyba írtam is , hogy kb. 20 éve, úgyhogy stimmel a dolog . 2011-ben tettem fel ide. A család örömére többször sütöttem már és nem változtattam a recepten.Remélem szép emlékek idéződtek fel benned! Üdv : Pötyi
Ezúton kívánok nagyon boldog és kellemes húsvéti ünnepeket!!

meretszeger
meretszeger Wed, 2014-01-01 18:46

Kedves Pötyike!
Köszönöm ezt a finom receptet! Megsütöttem szilveszterre és nagy sikert aratott, a többi sütihez hozzá se nyúltak, de ez az utolsó szeletig eltűnt! Még egyszer köszönjük! Csilla

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Thu, 2014-01-02 08:34

Kedves Csilla!
Először is örülök, hogy megsütötted ez a sütit és külön hab a tortán , hogy egy dicséretet zsebeltem be ezzel! :D
Másodszor ezúton kívánok nagyon Boldog , sikerekben gazdag új évet!
Üdv: Klári

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Mon, 2011-09-26 21:36

Szia mézecske74!
Nem tudom, légy szíves segíts!
Ha netán arra gondolsz, hogy valahonnan kimásoltam, tévedsz. Ez a recept tényleg régóta megvan és mivel erre az oldalra mindenki tölthet fel recepteket, én is feltettem, sőt meg is sütöttem!!Esetleg ha arra gondolsz, hogy a Ráma sütigyárból ollóztam ki, tévedsz, mert oda is én tettem fel már kb. 1 1/2 -2 éve, ott is pötyike név alatt. Úgy hogy nem tudom mire gondolsz!!!!!!!!!
Üdv: Pötyi

MettyKeeH
MettyKeeH Tue, 2011-08-23 11:11

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet. A képből, és hozzávalókból ítélve ez lehet az a sütemény, amit nemrég vendégségben ettem, és nagyon tetszett. :)
Biztos, hogy egyszer megcsinálom.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Tue, 2011-08-23 21:22

Szia MettyKeeh!
Örülök, hogy tetszik a recept, igazán könnyű elkészíteni és finom is . :-)
Üdv: Pötyi

cserti jutka
cserti jutka Fri, 2011-06-24 13:15

Kedves Potyike es Ariel.

Eloszor is bocsanat, hogy nem vettem eszre a tepsi meretet. Mar ejfel utan volt mikor olvastam a receptet es biztos elbambultam. Kosznom az informaciot. Aranyosak vagytok, hogy ilyen hamar valaszoltatok.
Minden jot Nektek
Jutka

cserti jutka
cserti jutka Fri, 2011-06-24 06:10

Kedves Potyike
Hany deka egy csomag mazsola? Mekkora meretu tepsibe keszult el ez az adag ? En soha nem eltem Magyarorszagon es nem tudom, hogy ott hany deka egy csomag mazsola vagy hany deci egy uveg meggybefott.

Nagyon jonak igerkezik ez a suti, szandekszom kiprobalni.
Koszonom a segitseget
Jutka

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Fri, 2011-06-24 08:24

Kedves Jutka!
Ariel 76 volt olyan kedves előbb válaszolt Neked az adagokkal kapcsolatban. Ezek az adagok tehetők a sütibe, de ha nincs otthon meggybefőtt , lehet fagyasztott meggyet is beletenni ( csak kicsit átpárolva kis cukorral, jól lecsepegtetve ), nem kötelező a pontos adagot venni a meggyből , lehet kevesebb is . Ki , hogy szereti. :-) Ugyanígy a mazsolával is , lehet több, lehet kevesebb. A tepsi méretét a szöveg alján megtalálod , mert megadtam, de végül is ténylegesen nem a belső mérete számít hanem a tepsi háta. Remélem tudtam segíteni. Örülök, hogy tetszik a recept. :-)
További szép napot kívánok.: Pötyi

ariel76
ariel76 / ariel76 Fri, 2011-06-24 07:08

Szia Jutka

Remélem Pötyike nem haragszik meg ha helyette válaszolok neked.
A mazsola 10dkg csomagolásba szokott lenni, a befőt 720ml-es üveg szokott lenni.
Ha a tepsi hátulján sütjük a tésztát a nagyméretü gáztepsit használjuk ami eleve a sütőhőz jár.
Remélem tudtam neked segíteni.

1129
margarin 25 dkg
finomliszt 60 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 dl
porcukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
margarin 5 dkg
víz 2 dl
mazsola 10 dkg
rum 0.5 dl
meggybefőtt 20 dkg
dió 20 dkg
sárgabaracklekvár 6 ek
tortabevonó 10 dkg