r
Nosalty Logó

Rumos szelet 4. - diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pötyi64
Rumos szelet 4. - diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 9037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.7 g

Zsír

  • Összesen
    463.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7327.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1622 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    822 mg
  • Foszfor
    3403 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1125.4 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2861 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1965 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 9037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait összedolgozzuk, tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle. Kihűtjük.
  2. A töltelékhez a cukrot a kakaóval és 2 dl vízzel felfőzzük, belekeverjük a margarint, majd az egyik kisült lapot összetörjük, és ezt is belekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, majd a meggybefőttet és a diót. Kész a töltelék. (Aki rumosabban szereti, még önthet hozzá egy keveset.)
  4. A tésztalap egyik oldalát megkenjük a lekvárral, ráhalmozzuk a tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk.
  5. A felső lap alját is bekenjük a lekvárral, és rárakjuk a krémre, kicsit lenyomkodjuk, végül bevonjuk csokoládémázzal.
  6. A süteményt érdemes 1 nappal a tálalás előtt elkészíteni, hogy picit puhuljon a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30x4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 25737
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a sütiket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Ez a recept már régóta megvan (kb. 20 éve), egy régi napilapból ollóztam ki annak idején. Régen sütöttem, most ellenben megcsináltam. A párom nem nagyon szereti a sütiket, de erre azt mondta, hogy finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!