Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pálmalepény

Pálmalepény
Pálmalepény
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi sütemények című könyvben találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Margarint a porcukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. Majd belekeverjük a kétféle lisztet, sütőport, tejet és a sót.
  3. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe elsimítjuk, és bőven megkenjük baracklekvárral.
  4. Darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Közben felverjük a tojások fehérjét, és kemény habba beleforgatjuk a cukrozott diót. Rásimítjuk a lekvárra a diós masszát.
  5. Előmelegített sütőben először 100 fokon 10 percig, majd 150 fokon 20 percig, és ismét 100 fokon, amíg teljesen meg nem sül.
  6. Kivesszük a sütőből, amikor kihűlt, lisztezett deszkára borítjuk. 10 perc múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül. Kör alakú szaggatóval kiszúrjuk.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: közepes cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 025
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos diós süti, diós süti habos ttetővel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1229
margarin 12 dkg
porcukor 12 dkg
tojássárgája 6 db
rétesliszt 2 dkg
finomliszt 13 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 3 ek
1 csipet
dió 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 6 db
lekvár/ dzsem 7 ek