r
Nosalty Logó

Krémes-diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fekete Éva
Krémes-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

Az első öntethez

A második öntethez

A krémhez

Összesen 1078 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

Az első öntethez

A második öntethez

A krémhez

Összesen 10773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

Az első öntethez

A második öntethez

A krémhez

Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1078 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    683.7 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    287 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    197 g
  • Koleszterin
    3279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4531.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1095.4 g
  • Cukor
    973 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    439 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    654 micro
  • K vitamin:
    541 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    2578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5337 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    3709 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3398 micro
Összesen 10773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 459 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az első öntethez

A második öntethez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált diót és a lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütjük. Még kétszer vesszük ezt a adagot, tehát összesen 3 ilyen lapot sütünk.
  3. Az első öntethez a cukrot karammellizáljuk, és bevonjuk vele a lapokat. Vigyázzunk, mert a karamell hamar megköt. Én mindegyik laphoz külön olvasztottam meg a cukrot.
  4. A második öntethez a csokoládát felolvasztjuk, és belekeverjük a margarint. Rákenjük a karamellrétegre.
  5. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Közben a margarint habosra keverjük.
  6. Ha kihűlt a tojásos massza, hozzákeverjük a margarinhoz és újra felhabosítjuk.
  7. Az alsó két lapot megkenjük a krémmel, majd befedjük a harmadik lappal. A tetejét tejszínnel diszíthetjük, de ez el is maradhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33515
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes-diós sütemény
Fekete Éva 11 recept

Úgy kaptam ezt a receptet, de hosszú ideig nem sütöttem meg, mert sok tojás kell hozzá. Aztán az egyik ismerősömtől kaptam szép sárga tojásokat, és gondoltam, akkor kipróbálom ezt a sütit. Nem bántam meg, mert nagyon finom, igaz hogy nem fogyókúrás.

Hozzávalók

A tésztához

Az első öntethez

A második öntethez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...