r
Nosalty Logó

Rumos-diós-mazsolás kiflik Sylvia konyhájából

Macska
Rumos-diós-mazsolás kiflik Sylvia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

846
Kalória
18.9g
Fehérje
109.2g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
38.7g
Víz
103g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
27.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6178.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    3092 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    655.4 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 5061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk.
  2. A tésztához valókat összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, lágy tésztát kapunk. Hagyjuk 15 percig kelni.
  3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  4. A tésztát 4 részre osztjuk. Az első adagot vékonyra, kör alakúra kinyújtjuk. Félretesszük, és ugyanakkorára kinyújtjuk a második adag tésztát is. Megkenjük a fele vajjal és a fele töltelékkel, majd a félretett tésztát ráhelyezzük. Cikkeket vágunk belőle - én most 12 felé vágtam a kört, de aki kisebbeket szeret, nyugodtan vághatja 16 felé is - majd a külső felétől kezdve a kör közepe felé felcsavarjuk a tésztaszeletkét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük úgy, hogy legyen közöttük hely kelni, a végecske lehetőleg alulra kerüljön. Megismételjük a műveletet a megmaradt két adag tésztával.

Töltelékhez

  1. A darált diót (a vaj kivételével) összekeverjük a többi hozzávalóval. Tejből csak annyit, hogy ne legyen túl híg a massza.

Tetejére

  1. A kiflik tetejét megkenjük tejjel, majd előmelegített sütőben sütjük. Mielőtt elkészül kivesszük, a maradék tejbe belekeverjük a juharszirupot, és azzal ismételten átkenjük a tetejét, majd készre sütjük.
  2. Ha valaki nem szereti, vagy éppen nincs otthon juharszirup, akkor nyugodtan lehet hagyományosan a felvert tojással kenni a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az eredeti receptet Limara blogján találtam, eredetileg csokis töltelékkel szerepelt, de mivel a férjem ebben a formában nem szereti a csokisat, egyéb töltelékekkel szoktam sütni. Most éppen a diós volt soron, de nagyon finom volt fahéjjal vagy szilvalekvárral is. Aki a sósat szereti, nyugodtan alakíthatja a tésztát: picit kevesebb cukor és több só, tölteléknek pedig a füstölt sajt kiváló!

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...