Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-diós-mazsolás kiflik Sylvia konyhájából

Rumos-diós-mazsolás kiflik Sylvia konyhájából
Rumos-diós-mazsolás kiflik Sylvia konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet Limara blogján találtam, eredetileg csokis töltelékkel szerepelt, de mivel a férjem ebben a formában nem szereti a csokisat, egyéb töltelékekkel szoktam sütni. Most éppen a diós volt soron, de nagyon finom volt fahéjjal vagy szilvalekvárral is. Aki a sósat szereti, nyugodtan alakíthatja a tésztát: picit kevesebb cukor és több só, tölteléknek pedig a füstölt sajt kiváló!

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk.
  2. A tésztához valókat összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, lágy tésztát kapunk. Hagyjuk 15 percig kelni.
  3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  4. A tésztát 4 részre osztjuk. Az első adagot vékonyra, kör alakúra kinyújtjuk. Félretesszük, és ugyanakkorára kinyújtjuk a második adag tésztát is. Megkenjük a fele vajjal és a fele töltelékkel, majd a félretett tésztát ráhelyezzük. Cikkeket vágunk belőle - én most 12 felé vágtam a kört, de aki kisebbeket szeret, nyugodtan vághatja 16 felé is - majd a külső felétől kezdve a kör közepe felé felcsavarjuk a tésztaszeletkét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük úgy, hogy legyen közöttük hely kelni, a végecske lehetőleg alulra kerüljön. Megismételjük a műveletet a megmaradt két adag tésztával.

Töltelékhez

  1. A darált diót (a vaj kivételével) összekeverjük a többi hozzávalóval. Tejből csak annyit, hogy ne legyen túl híg a massza.

Tetejére

  1. A kiflik tetejét megkenjük tejjel, majd előmelegített sütőben sütjük. Mielőtt elkészül kivesszük, a maradék tejbe belekeverjük a juharszirupot, és azzal ismételten átkenjük a tetejét, majd készre sütjük.
  2. Ha valaki nem szereti, vagy éppen nincs otthon juharszirup, akkor nyugodtan lehet hagyományosan a felvert tojással kenni a tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 789
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kifli, diós kifli rummal és mazsolával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

846
finomliszt 60 dkg
1 tk
cukor 2 púpozott ek
tojás 1 db
tej 3 dl
vaj 7 dkg
élesztő 3.5 dkg
dió 15 dkg
cukor 4 ek
rum 3 ek
tej 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 2 marék
fahéj 1 teáskanál
vaj 5 dkg
tej 0.5 dl
juharszirup 3 ek
tojás 1 db