r
Nosalty Logó

Rukkolakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Rukkolakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1020 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 2037 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 208 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3386.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    1860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 1020 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6772.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1561 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1107 mg
  • Nátrium
    3721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    793 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1557 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3697 micro
Összesen 2037 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát kockára vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk, a liszttel szórjuk.
  2. Fél liter vizet adunk hozzá és a leveskockát, majd a rukkolát, amelyből félmaréknyit félreteszünk a tálaláshoz.
  3. 10 percnyi forralás után botmixerrel összeturmixoljuk a levest.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt a bort és a mézet, még egyet forralunk, borsot darálunk rá.
  5. A Graham-kenyér szeleteket negyedeljük és a sajtos melegszendvicsnél leírtak szerint elkészítjük.
  6. Tálaláskor a leveshez adjuk, a félretett leveleket összevágva rászórjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 27334
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 29.

Ajánló

Pitypang friss, tavaszi leveleiből bátran készítsétek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rukkolakrémleves
Harmathy Ildikó 313 recept

Még a boldogult szépidőkben, amikor a rukkola nem volt divatban kis hazánkban (nem ez volt a szépség ismérve!), a pitypang friss (tavaszi) leveleiből készítettem a levest az Anna Malomban. Kiszaladtam a kertbe, letépkedtem a leveleket, néhány perc, és kész is volt a leves. Az Anna malom kertjében állt egy gyönyörű platánfa, legalább 200 éves. Hűs lombjai alatt szolgáltuk fel nyáron az ebédet, malomkerék-asztalokon és persze péklapáton. Egyik alkalommal, amikor a pitypanglevest feltálaltam megkérdezte az egyik vendég: - És ezek után vajon mi lesz a főétel? A másik vendég rögtön válaszolt: - Hülye vagy? Mi lenne? Platánszelet! Hát arról még nics tudomásom, hogyan lehet a fatörzset emberi fogyasztásra alkalmassá tenni, de az biztos, hogy ahogyan a világ ma kinéz, jobb, ha berendezkedünk erdő-mező növényeinek felhasználására! Lassan itt a csalánszezon is!

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek