Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rugelach Bernadett konyhájából

Rugelach Bernadett konyhájából
Rugelach Bernadett konyhájából
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mautner Zsófi oldalán találtam ezt a receptet 10 éve. Azóta szinte minden karácsonykor elkészítem.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémsajtot, vajat és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, és összegyúrjuk. Egy nagy gombócot formázunk, amit fóliába csomagolunk, és legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez összekeverjük a kétféle cukrot, fahéjat, mazsolát és a durvára vágott diót.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kettévágjuk, és külön-külön mindkettőből egy kb. 20-25 cm átmérőjű kört nyújtunk ki. Mivel nagyon ragad, folyamatosan lisztet szórunk alá.
  4. Az egyik kört megkenjük 6 ek baracklekvárral, és rászórjuk a töltelék felét, kicsit belenyomkodjuk. Ekkor 12 cikkelybe vágjuk, és a cikkelyeket feltekerjük kifli formára, a szélesebb végén kezdjük tekerni.
  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ugyanezt megcsináljuk a tészta másik felével. Így összesen 24 darabot kapunk.
  6. A kifliket megkenjük a tojás és tej keverékével, majd végül meghintjük fahéjjal elkevert kristálycukorral. 180 C-os sütőben 20 perc alatt sül meg.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 498
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: zsidó
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1134
krémsajt 24 dkg
vaj 24 dkg
finomliszt 30 dkg
porcukor 6 púpozott ek
1 csipet
barna cukor 10 dkg
cukor 4 ek
fahéj 4 teáskanál
mazsola 10 dkg
dió 20 dkg
sárgabaracklekvár 12 ek
tojás 1 db
sovány tej 2 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint