Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia keNoe konyhájából

Focaccia keNoe konyhájából
Focaccia keNoe konyhájából
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az olasz konyhát! :) A fűszeres olajos-bazsalikomos szárított paradicsom a kedvencem. Mindez egy finom lepénytésztán isteni, frissen sülve a nyár ízeit idézi. Vacsoraötletnek remek.:)

hozzávalók / 2 adag

Tésztához

Feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gépben vagy kézzel összegyúrjuk, és megkelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 2 db 26 cm-es kerek sütőlapra simítjuk.
  3. A szárított paradicsomot és olajbogyót egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, ujjunkkal kicsit belenyomkodva a tésztába, majd a paradicsomos olajjal meglocsoljuk az egészet.
  4. Egy nagy kerek mozzarellát eltépkedünk, és a fűszeres, illatos tésztára halmozzuk.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, 160 fokon, kb. 20 perc alatt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 486
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

keNoe

Mióta szakács: 2013.08.28.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

lepénykenyér, olajbogyós lepénykenyér, aszalt paradicsomos focaccia

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kenoemi
keNoe / kenoemi Wed, 2013-09-04 10:27

Szia!

Hagyományos sütőben sütöm! :) ( Az előző hsz is én voltam!! )

1533
finomliszt 50 dkg
olívaolaj 3 ek
1.5 teáskanál
víz 3 dl
friss élesztő 2.5 dkg
rozmaring 1 teáskanál
szárított paradicsom 10 db
zöld olajbogyó 10 db
olívaolaj 2 ek
mozzarella 20 dkg