Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia 2. - oregánós-kakukkfüves

Focaccia 2. - oregánós-kakukkfüves
Focaccia 2. - oregánós-kakukkfüves
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olasz finomság kenyér helyett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

 Nagyon finom friss rozmaring és bazsalikom kombinációval is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt összemorzsoljuk és feloldjuk a vízben.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót. a margarint és a feloldott élesztőt.
  3. A robotgép dagasztólapátjával 5 perc alatt lágy tésztát készítünk, először lassú, majd a leggyorsabb fokozatra állítva a gépet.
  4. A tálat letakarjuk és meleg helyen pihenni hagyjuk míg a tészta a kétszeresére nem nő (kb. 1 óra).
  5. Lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, és 12 darabra vágjuk. Kézzel kb. 1,5 cm vastag tenyérnyi korongokat formálunk belőle.
  6. Olajozott sütőlemezre tesszük. 
  7. Fakanál végével kisebb mélyedéseket nyomunk bele
  8. Megolajozzuk a tetejét és meghintjük a fűszerekkel. Majd készre sütjük. A sütőt nem kell előmelegíteni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 196
elküldve: 0
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Papp Diána

Mióta szakács: 2010.10.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

oregánós-kakukkfüves focaccia, olasz pizzakenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tojgli
Tojás T. Tóbiás / Tojgli Mon, 2012-02-13 20:13

Köszi a receptet! A párom a diéta felénél jár, én meg kezdek kifogyni az ötletekből, pont jókor jött! :) Nagyon finom! Én kakukkfű helyett bazsalikomot és rozmaringot tettem bele és nem olíva olajon sütöttem ki, hanem sütőpapíron! :) Ajánlom mindenkinek!

523
friss élesztő 21 g
víz 250 ml
finomliszt 450 g
0.5 tk
margarin 30 g
olívaolaj 3 ek
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint