r
Nosalty Logó

Pikáns szűzérmék paprikaszószban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Maggi
Pikáns szűzérmék paprikaszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1529 micro
  • β-crypt
    366 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5180.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    3345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1452.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    611 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    6115 micro
  • β-crypt
    1464 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    258 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hagymát apró kockára, a paprikát karikára, a paradicsomot szeletekre vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben egy kanálnyi olívaolajat hevítünk, ezen hirtelen, mindkét oldalukon 2-3 perc alatt átpirítjuk a szűzszeleteket, majd letakarva egy tányéron pihentetjük.
  3. A maradék zsiradékhoz még egy kanál olajat adunk, és lepároljuk a hagymát rajta. Rádobjuk a paprikakarikákat, pár perc múlva a paradicsomot, és további pár perc alatt összepirítjuk őket.
  4. A paprikás alapot felöntjük 3 dl vízzel, hozzáadjuk a Maggi Csípős Tyúkhúsleveskockákat. Alacsonyabb lángon gyakori keverés mellett összeforraljuk, majd beturmixoljuk, végül szűrőn átpasszírozzuk a szószt.
  5. Alacsony lángon folyamatos keverés mellett besűrítjük a szószt, ráhelyezzük a szűzérméket, és összemelegítjük vele.
  6. A szószos húst főtt petrezselymes krumplival, házi tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2355
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 05.

Ajánló

A magyaros ízvilágú pikáns szószos szűzérmékhez adjunk egy kanál habart tejfölt vagy tálaljuk házi vegyes savanyúsággal, ecetes uborkával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Maggi Csípős Tyúkhúsleveskocka eredeti magyar pirospaprikát tartalmaz. Egyszerű használatával a házias magyar konyha ízeit csempészhetjük fogásainkba. Egy kocka, és a teljes fűszerezés megoldva!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...