r
Nosalty Logó

Rózsavizes női szeszély cupcake

Simon Gábor
Rózsavizes női szeszély cupcake
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Lekvár

Tojáshab

546
Kalória
11.1g
Fehérje
90.1g
Szénhidrát
13.4g
Zsír
74.9g
Víz
170.1g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
48.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Lekvár

Tojáshab

Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Lekvár

Tojáshab

Összesen 3272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Lekvár

Tojáshab

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3362.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1307 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    540.6 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    449.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 3272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A hideg vajat morzsoljuk össze a liszttel (igyekezzünk minél gyorsabban). Adjuk hozzá a tojássárgákat, a tejfölt, a cukrot, a citromhéjat és a sütőport. Dolgozzuk össze a tésztát robotgéppel vagy kézzel.
  2. Tegyük a hűtőbe pihenni legalább fél órára. Miután összeállt a tészta, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra, és kivajazott muffinformába óvatosan helyezzük bele. A túllógó felesleget vágjuk le róla. Sima tepsiben is meg lehet sütni, aki nem szeretné muffin formájúra.
  3. Süssük elő a tésztát, 180°C-on kb. 10-15 percig. Amikor szép színe lett és megkeményedett a tészta, akkor kivehetjük a sütőből.

Lekvár

  1. Miközben sül a tészta, forraljuk fel a lekvárt, öntsük hozzá a triple secet, és dobjunk hozzá pár levél citromfüvet. Forraljuk el belőle az alkoholt, majd szedjük ki a citromfüvet. (Triple sec helyett barackpálinkával is ki lehet próbálni.)
  2. A megsült tésztára kanalazzunk a lekvárból.

Tojáshab

  1. Miközben sül a tészta és fő a lekvár, kezdjük el a tojásfehérjét kemény habbá felverni. Amikor már szinte teljesen kemény, adjuk hozzá evőkanalanként a porcukrot. Végül a vaníliát és a rózsavizet is keverjük el benne. A rózsavíz töménységétől függően ízesítsük a habot.
  2. Helyezzük a kemény habot a lekváros rétegre, majd tegyük vissza a sütőbe, nagyjából 10-15 percre, amíg szépen megpirul a hab.
  3. Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, és pihentessük pár órát, amíg a tészta szépen megpuhul a lekvártól.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A női szeszély egy közkedvelt, pár alapanyagból összedobható retro sütemény. A porhanyós tészta, a jó minőségű házi lekvár és a puha tojáshab nagyszerű kombinációja. Ezt a klasszikus sütit reformáltuk meg, így került a habba rózsavíz és vanília, a lekvárba triple sec és citromfű. A rózsavízhez illenek a piros bogyós gyümölcsök, így barack helyett az eper- vagy málnalekvárt is ajánljuk hozzá. Aki tovább szeretné bolondítani, keverjen a habba egy kevés lekvárt is.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek