Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos sütemény eperhabbal

Citromos sütemény eperhabbal
Citromos sütemény eperhabbal
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citromos alap receptjét itt találtam, ezt turbóztam fel egy kicsit a kedvenc gyümölcsömmel, az eperrel.

hozzávalók / 6 adag

Citromos alaphoz

Epres habhoz

ajánlat

Bárkinek, aki szereti a könnyű sütiket!

Szólj hozzá!

elkészítés

Citromos alap

  1. A sütőt előmelegítjük 160-180 ºC-ra.
  2. A vajat kézi habverővel jól kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a édesítőt. Ezután jön bele a két tojás egymás után.
  3. A citromhéjat gyorsan belereszeljük, a citrom levét belefacsarjuk, hozzá a tejföl fele, egy kis liszt, és így tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. Egy szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük.

Epres hab

  1. A habtejszínt a vaníliás cukorral és az édesítővel kemény habbá verjük. Óvatosan tovább verjük a habfixálóval. Az epret összeturmixoljuk, majd egy keverőlapáttal beleforgatjuk a habba.
  2. A krémet rákenjük a kihűlt citromos alapra, tetszés szerint díszítjük, majd legalább egy órán át hűtjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 631
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütödés

Mióta szakács: 2012.11.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos-epres álom, citromos süti eperhabbal, eperhabos sütemény, epres citromos süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

deka81
Sütödés / deka81 Thu, 2015-06-11 23:38

Én nem sütök túl édesen az édesítővel sem,így szerintem cukorból is elég 5-8 dkg.

heszandi67
heszandi67 Thu, 2015-06-11 21:47

Szia! Ha nem édesítőszert használok, akkor mennyi cukor kell, és milyen, köszönöm!

431
margarin 12.5 dkg
finomliszt 14 dkg
sütőpor 1 csomag
édesítőszer 100 g
tejföl 175 g
tojás 2 db
citrom 1 db
habtejszín 200 ml
édesítőszer 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
eper 10 dkg
habfixáló 1 csomag