Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-joghurtos kocka

Málnás-joghurtos kocka
Málnás-joghurtos kocka
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

22 cm-es tortakarikára írom nektek, sokkal könnyebben kivitelezhető így, mintha keretben sütné az ember!

hozzávalók / 12 adag

Piskóta készítés

Citromos, joghurtos réteg

Málnahab

ajánlat

Két órát pihentetjük még a hűtőben, utána óvatosan körbevágjuk forró vízbe mártott (és utána szárazra törölt) késsel, így távolítjuk el róla a tortakarikát.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Jó sütögetést!!

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítés

  1. Vegyük ki a piskóta hozzávalóit a hűtőből egy órával azelőtt, hogy elkezdünk sütni. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  2. A cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jön a tejföl és a vanília kivonat. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral és az előző masszához keverjük. Ez egy elég masszív tészta lesz, ne ijedjünk meg, papírozott tortakarika aljában szépen simítsuk egyenesre.
  3. 50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A tortaformában(!!) hagyjuk kihűlni. Majd vágjuk körbe a piskótát, szedjük le az aljáról a papírt és tegyük vissza a tortakarikába.

Citromos, joghurtos réteg

  1. Főzött citromkrémet készítünk. A citromok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, kis lábasban felforraljuk.
  2. Addig összekeverjük a tojásokat a cukorral, a forró citromlevet állandó keverés mellett hozzáöntjük, majd vízgőz felett az egészet besűrítjük (80 fok), de állandóan kevergetjük, mert senki se szereti a citromos rántottát...
  3. Átszűrjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatinokat. Várunk, míg kézmelegre hűl, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és elkeverjük. Most jöhet bele a görög joghurt. Kóstoljuk meg, ízlés szerint tehetünk még bele egy kis porcukrot, ha nem elég édes.
  4. Ráöntjük a tortakarikában hagyott piskótára, és hűtőbe tesszük (vagy fagyasztóba, ha türelmetlen típusok vagyunk), hogy megdermedjen a teteje.

Málnahab

  1. A málnát kiolvasztjuk, leöntjük róla a felesleges folyadékot.
  2. A málnát a cukorral összefőzzük kb. 5 perc alatt, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatint és a fél citrom levét. Szűrőn átpasszírozzuk a házi expressz lekvárunkat, majd az asztalon hagyjuk kihűlni.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt lekvárunkhoz forgatjuk nagy, könnyed mozdulatokkal. A már megdermedt joghurtos rétegre halmozzuk és óvatosan elsimítjuk a tetején.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 237
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hanele

Mióta szakács: 2014.06.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joghurtkocka, gyümölcsös-joghurtos kocka, málnás joghurtkocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

385
vaj 10 dkg
cukor 95 g
finomliszt 130 g
sütőpor 0.5 teáskanál
tojás 2 db
tejföl 80 ml
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojás 3 db
citromhéj 3 citromból nyert
citromlé 3 citromból nyert
cukor 15 dkg
vaj 60 g
görög joghurt 330 g
lapzselatin 2 db
lapzselatin 1 db
málna 200 g
cukor 80 g
citromlé 0.5 citromból nyert
habtejszín 250 ml