r
Nosalty Logó

Joghurtos málnás-habos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Joghurtos málnás-habos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Összesen 174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2748.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Elkészítés

Tortaalap

  1. A mirelit málnát tésztaszűrőbe kiborítjuk, hagyjuk kiolvadni.
  2. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A kakaót a liszttel összekeverjük.
  4. A sárgáját és a kakaós lisztet a habra öntjük, majd óvatosan egyneművé keverjük.
  5. A tortaforma alját és oldalát vékonyan kizsírozzuk, liszttel behintjük (a fölösleget ütögessük ki belőle), a tortamasszát beleöntjük, elsimítjuk benne.
  6. Kb. 15-20 perc alatt megsül, tűpróbát csináljunk! A tortaformában hagyjuk kihűlni.
  7. Ha teljesen kihűlt, tálra tesszük, és 3 vékony lapot vágunk belőle. Mivel ez egy vékonyabb torta, nem baj, ha esetleg elszakad a lap. A hab jótékonyan mindent eltakar.
  8. A joghurtban elkeverjük a vaníliás cukrokat. Atejszínből kemény habot készítünk, belekeverjük a joghurtot.
  9. Kevés vízzel elkeverjük a zselatinport, forráspontig melegítvefelolvasztjuk a zselatint, ráöntjük a joghurtos habra és belekeverjük a kiolvadt málnát.
  10. Laponként megtöltjük a tortát, a málnás habbal befedjük a tetejét és az oldalát is, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6466
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégi ebédhez készítettem. Kellemesen savanykás a joghurttól és a málnától. A krémbe -a vaníliás cukron kívül- nem tettem semmilyen cukrot, mivel a tejszínhab már eleve cukrozott volt. Természetesen aki édesebben szereti, a málnás hab összeállításánál még ízlésének megfelelően tehet hozzá porcukrot.

Hozzávalók

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...