Joghurtos málnás-habos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tortaalap
-
23g tojás29 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
Joghurtos-málnás hab
-
31g joghurt19 kcal
-
6 kcal
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
21g málna11 kcal
Összesen
237
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tortaalap
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
5 kcal
Joghurtos-málnás hab
-
375g joghurt229 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
250g málna130 kcal
Összesen
2858
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tortaalap
-
16.8g tojás21 kcal
-
9.2g cukor35 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Joghurtos-málnás hab
-
22.9g joghurt14 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
30.5g növényi tejszín77 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
15.3g málna8 kcal
Összesen
174
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
237
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.1 g
Zsír
-
Összesen 152.7 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 959 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2748.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 665 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 987 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 735.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 493 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 805 mg
-
Retinol - A vitamin: 488 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1569 micro
Összesen
2858
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tortaalap
- A mirelit málnát tésztaszűrőbe kiborítjuk, hagyjuk kiolvadni.
- A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.
- A kakaót a liszttel összekeverjük.
- A sárgáját és a kakaós lisztet a habra öntjük, majd óvatosan egyneművé keverjük.
- A tortaforma alját és oldalát vékonyan kizsírozzuk, liszttel behintjük (a fölösleget ütögessük ki belőle), a tortamasszát beleöntjük, elsimítjuk benne.
- Kb. 15-20 perc alatt megsül, tűpróbát csináljunk! A tortaformában hagyjuk kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt, tálra tesszük, és 3 vékony lapot vágunk belőle. Mivel ez egy vékonyabb torta, nem baj, ha esetleg elszakad a lap. A hab jótékonyan mindent eltakar.
- A joghurtban elkeverjük a vaníliás cukrokat. Atejszínből kemény habot készítünk, belekeverjük a joghurtot.
- Kevés vízzel elkeverjük a zselatinport, forráspontig melegítvefelolvasztjuk a zselatint, ráöntjük a joghurtos habra és belekeverjük a kiolvadt málnát.
- Laponként megtöltjük a tortát, a málnás habbal befedjük a tetejét és az oldalát is, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6466
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gabys
138 recept
Hétvégi ebédhez készítettem. Kellemesen savanykás a joghurttól és a málnától. A krémbe -a vaníliás cukron kívül- nem tettem semmilyen cukrot, mivel a tejszínhab már eleve cukrozott volt. Természetesen aki édesebben szereti, a málnás hab összeállításánál még ízlésének megfelelően tehet hozzá porcukrot.